Stresscounseling

Stresscounseling

Bij stress gaat het niet om de gebeurtenis zelf. Het is de manier waarop je op een bepaald situatie reageert. En op de wijze waarop je lichaam reageert. Zoals in eerdere stukken over trauma lichaamsgerichte therapie en het opruimen van opgesloten emoties is al aangegeven dat je zenuwstelsel van invloed is op je gedrag. Op het moment dat je je zenuwstelsel niet reguleert ontstaan er opgesloten emoties in je lichaam. Iedereen heeft deze omdat je in je leven genoeg meemaakt en niet alles gelijk kan verwerken. Stress ontstaat als er te veel op je bordje komt en daar niet op de juiste manier meer kan verwerken en je gedrag op de situatie aanpassen. Gelukkig is er stresscounseling.

Therapie

Door technieken zoals RET Rationele Emotieve Therapie waar we je stressgedachte gaan onderzoeken. Een andere manier is het penduleren tussen je positieve en negatieve gevoelens. Deze zijn gekoppeld aan je lichaam sensaties en kunnen ook je stressgedrag en je zenuwstelsel reguleren. Nog een andere manier is de simple touch methode. Daar gaan we opgesloten emoties van uit je zuiver bewustzijn meten en reguleren. Ook cognitieve gedragstherapie waar we de stressgedachte kunnen onderzoeken. Dus je denken en daarop je gedrag kunnen er voor zorgen dat je stress kunt verminderen en leer je met je klachten om te gaan maar ook hoe je dit voortaan kunt voorkomen.

Je leert anders naar situaties te kijken en je gedrag daaropaan te passen. Tevens krijg je oefeningen om je zenuwstelsel regelmatig mee te reguleren. Ook kunnen we kijken naar stres gerelateerde klachten die te maken hebben met werksituaties. Wij werken ook met de Chinese methode nine star ki. Daarin kijken we naar je werkelijke talenten en hoe je die beter in kunt zetten. Hierdoor zal je stressniveau ook drastisch verminderen.

Tips

Ook zaken als regelmatig bewegen en voldoende slaap zullen helpen om de stress te reduceren.

Het gebruik van hulpbronnen. Iets wat je helpt om je veilig te voelen, een volwassene, een dier of een knuffel of bijvoorbeeld een bepaald liedje kan helpen om je veiliger te voelen waardoor je stress afneemt.

Meditatie en mindfulness kunnen helpen bij stress.

De oorzaak van stress is altijd de gedachte die je over een bepaalde situatie hebt en het gedrag wat daarop volgt. Door je negatieve gedachte te onderzoeken alsmede het gedrag wat daar aan gekoppeld is en daar een helpende gedachte van te maken kan er voor zorgen dat je voortaan beter met de situatie om kan gaan.

Coaching

Powered by BetterDocs