Nine Star Ki uitleg

Nine Star Ki is al eeuwenoud en is een systeem om meer inzicht in je zelf te krijgen.

Maak kennis met je eigen elementen uit de nine star ki. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf of die van je kind en kun je zo te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling of die van je kind. Jouw elementen geven inzicht in wie je bent, hoe je met je emoties omgaat en hoe je handelt.

Hier de uitleg hoe Nine Star Ki werkt!

Jouw persoonlijke reeks is verbonden aan de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Echter zijn er totaal 9 verschijningsvormen omdat hout 2 elementen heeft (hout 3 en hout 4), aarde 3 elementen heeft (aarde 2, aarde 5 en aarde 8) en metaal 2 elementen heeft (metaal 6 en 7). Van water en vuur is van beiden maar 1 verschijningsvorm.

Om het voor kinderen inzichtelijk te maken hebben wij alle 9 verschijningsvormen een naam gegeven waar een kind zich mee kan associëren (nl. de voelspriet, de hartenlief, de ideeënbus, de wereldreiziger, de piraat, de koning(in), de pretletter, de overwinnaar en de artiest). Bij het berekenen van je reeks tref je dus zowel de volwassen naam van het element aan alsmede de namen die wij voor de kinderen hebben aangehouden.

Jouw geboortedatum is gekoppeld aan 3 elementen en dat geldt voor iedereen. Deze 3 elementen geven inzicht in jouw persoonlijkheidskenmerken. Je krijgt informatie over wie je in de kern bent, hoe je met je emoties omgaat en hoe je handelt. Door deze inzichten in je dagelijks leven toe te gaan passen, kun je jouw leven ten positieve beïnvloeden op het gebied van relaties, de band met je kinderen, je carrière of ondernemerschap of je persoonlijke ontwikkeling. Het kan je ook helpen bij het aanbrengen van structuur of andere zaken. Dus bij zaken die wellicht minder ontwikkeld zijn.

Ouders krijgen ook inzicht in waarom het ene kind bijvoorbeeld heel makkelijk contact maakt en het andere kind juist het nodig heeft om zich regelmatig terug te trekken. Of het ene kind het avontuur op zoekt en het andere kind juist heel veel veiligheid nodig heeft.

Voor ouders is het heel fijn om dat te begrijpen zodat je het kind beter kan begeleiden. In de rapportages en ook als we systemisch werken, kunnen we uitleggen waarom je met het ene kind veel makkelijker contact hebt dan met het andere kind. Of bij volwassenen waarom je partner heel erg vasthoudt aan structuur en jij juist veel meer behoefte heb aan chaos of aan avontuur. Dit alles heeft te maken wie je in je essentie of in je blauwdruk bent. Kortom het werkt verhelderend in iedere relatie.

Nine Star Ki is tevens de basis voor Feng Shui, de leer die je kan helpen om je huis zo energievol mogelijk in te richten.