Hoe ga je om met een huilbaby?

Het kan zijn dat jouw pasgeborene meer huilt dan gemiddeld. Ongeveer anderhalf uur per dag is normaal huilgedrag. Een huilbaby is een baby die meer dan 3 weken minimaal 3 dagen per week 3 uur huilt. In eerste instantie huilt een gemiddelde baby anderhalf uur per dag. Daarna neemt het huilen toe tot 2,5 week tot ongeveer 3 of 4 maanden. Daarna is het gemiddeld weer anderhalf uur. Zeker nieuwetijdse baby’s die heel veel voelen huilen vaak meer. Uiteraard dien als je ouder na te gaan of er geen medische oorzaak is.  Het kan zijn dat de baby veel huilt vanuit een traumatische ervaring van de geboorte. Ook stress is van invloed op het huilen van je baby. Realiseer je dat je kind ontzettend goed kan voelen of het veilig is of dat er stressfactoren zijn. Zeker als het gaat om een nieuwetijdse baby.

Wat kun je doen voor je huilbaby

Allereerst is het belangrijk te zorgen voor structuur en regelmaat. Veiligheid is voor een baby belangrijk en een bepaald zelfde ritme kan daarbij helpen.

Ook kan het helpen om een huildagboek bij te houden. Kijken hoe vaak het huilt en onder welke omstandigheden, zit er een vast ritme in. Zijn er daar dingen die je opvallen. Bovendien kan dat ook handig zijn als je bijvoorbeeld je gedrag met een huisarts of consultatiebureau wil bespreken.

Is je kind een nieuwetijdse baby en dus gevoelig voor energie kan het ook van nut zijn om te kijken naar de energie van de kamer waar je kind in slaapt. Een Fengshui adviseur kan je helpen met de indeling van de kamer en als diegene ook kennis heeft van de elementen van je kind op nine star ki basis de energie van de kamer daarop afstemmen.

Ook dolfijnenmuziek kan helpen bij nieuwetijdse baby’s om rustig te worden.

Je kind regelmatig geruststellen en ertegen praten om te laten voelen dat je aanwezig bent en het kalmeert kan helpen.

Zorg er ook voor dat de kamer rustig is en weinig prikkels heeft waar het kind op kan reageren.

Je kind in een draagdoek bij je dragen zou kunnen werken. Het gaat er namelijk om dat het kind zich veilig voelt en zich dichtbij jou voelen, kan helpen.

Ga kijken wat voor jouw kind werkt.

 

Daarnaast is het belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Ook dat is essentieel voor je baby want als jij gestrest of moe ben,t voelt het kind dat en kan daarop reageren. Ook inzicht in wie je kind in essentie is door een nine star ki rapportage kan helpen.

Rapportage 0-9 jaar

Powered by BetterDocs