Nine Star Ki, waar staan de getallen voor

Wat betekenen de getallen?

Nine Star Ki, waar staan de getallen voor? Jouw persoonlijke reeks is verbonden aan de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Echter zijn er totaal 9 verschijningsvormen omdat hout 2 elementen heeft (hout 3 en hout 4), aarde 3 elementen heeft (aarde 2, aarde 5 en aarde 8) en metaal 2 elementen heeft (metaal 6 en 7). Van water en vuur is van beiden maar 1 verschijningsvorm.

Om het voor kinderen inzichtelijk te maken hebben wij alle 9 verschijningsvormen een naam gegeven waar een kind zich mee kan associëren (nl. de voelspriet, de hartenlief, de ideeënbus, de wereldreiziger, de piraat, de koning(in), de pretletter, de overwinnaar en de artiest).

Bij nine star ki kijken we naar jouw persoonlijke reeks die vastgesteld is op jouw persoonlijke geboortedatum.

Je eigen reeks bestaat uit altijd uit drie getallen maar niet noodzakelijkerwijs uit drie verschillende elementen. Er zijn vijf elementen en sommige elementen hebben meer verschijningsvormen zodat we in totaal op 9 uitkomen. Omdat een persoonlijke reeks dus soms 2 of 3 dezelfde elementen kan bevatten, kan het dus zijn dat één element overheersend is en het daarbij behorende talent dus ook. Je snapt dat er dan dus veel kansen liggen om de ontbrekende elementen in jouw reeks te zien als ontwikkelingsmogelijkheden. Mocht je reeks uit twee of meer dezelfde elementen bestaan, betekent het natuurlijk niet dat je van de andere elementen niets hebt meegekregen want ze zijn in iedereen vertegenwoordigd, alleen de hoofdelementen zijn beter ontwikkeld en in aanleg dus sterker.

Het eerste element (eerste positie) staat voor:

je volwassen getal

jouw persoonlijkheid

wie is de authentieke jij

 

Het tweede element (tweede positie) staat voor:

je kind getal (tot ca. 18 jaar zal dit element sterk vertegenwoordigd zijn)

jouw denken

je voelen

Wanneer je stress ervaart, val je vaak terug naar het tweede getal. Dit omdat je dan vaak in je voelen en denken terecht komt. Bij stress vervalt je snel en graag in de kinderrol (die zorgt voor dat veilige gevoel, niet verantwoordelijk hoeven/willen zijn).

 

Het derde element (derde positie) staat voor:

je manier van handelen

de eerste indruk die mensen van je krijgen

je energiegetal

 

Waarom is het handig?

Door deze inzichten in je dagelijks leven toe te gaan passen, kun je jouw leven ten positieve beïnvloeden op het gebied van relaties, de band met je kinderen, je carrière of ondernemerschap of je persoonlijke ontwikkeling. Het kan je ook helpen bij het aanbrengen van structuur of andere zaken. Dus bij zaken die wellicht minder ontwikkeld zijn.

Ouders krijgen ook inzicht in waarom het ene kind bijvoorbeeld heel makkelijk contact maakt en het andere kind juist het nodig heeft om zich regelmatig terug te trekken. Of het ene kind het avontuur op zoekt en het andere kind juist heel veel veiligheid nodig heeft.

Voor ouders is het heel fijn om dat te begrijpen zodat je het kind beter kan begeleiden. In de rapportages en ook als we systemisch werken, kunnen we uitleggen waarom je met het ene kind veel makkelijker contact hebt dan met het andere kind. Of bij volwassenen waarom je partner heel erg vasthoudt aan structuur en jij juist veel meer behoefte heb aan chaos of aan avontuur. Dit alles heeft te maken wie je in je essentie of in je blauwdruk bent. Kortom het werkt verhelderend in iedere relatie.

 

Bereken je reeks

Nine Star Ki, waar staan de getallen voor?

Powered by BetterDocs