Wat is het nut van een blokkade?

Een blokkade is een negatieve energie die iets in je lichaam verhindert. Je hebt zowel lichamelijke als psychische zaken waar je last van hebt. Als het een lichamelijke blokkade is dan kun je die heel vaak al voelen. Is dat niet het geval dan kun je ook beginnen met ademen zodat je voelt in je lichaam waar het niet stroomt. Bij een emotionele blokkade kom je niet bij je gevoel of mijd je een bepaald gevoel.
Je voelt wel dat er iets niet klopt en dat je iets los te laten hebt. Als het bijvoorbeeld om een overtuiging gaat, heb je ook te kijken naar het volgende. Is dit wel mijn overtuiging of heb ik deze aangeleerd? Het kan zijn dat je vastzit in een overtuiging die je aangeleerd is. Een bekende daarvan voor vele mensen is bijvoorbeeld het vasthouden aan zekerheid. Dus niet je baan opgeven voordat je iets anders hebt. Als dat een overtuiging is die je van je ouders hebt meegekregen hebt, is het de vraag of jij er werkelijk zo over denkt en dat zou je kunnen onderzoeken.

Je lichaam houdt de blokkade vast totdat jij er iets aan gaat doen

Een blokkade ontstaat als je aan iets vasthoudt wat eigenlijk losgelaten mag worden. Eigenlijk ben je dan in gevecht. Vechten is een verdedigingsmechanisme wat eigenlijk vraagt om dieper te gaan kijken. Je bent namelijk in gevecht het vraagt om gezien te worden. Alles wat je niet verwerkt wordt op celniveau opgeslagen totdat jij in staat bent om het te gaan veranderen. Hetgeen wat veel gebeurd is dat het lichamelijke of emotionele signaal genegeerd, doorgelopen wordt, of afleiding gezocht wordt. Het is eigenlijk de bedoeling dat je gaat onderzoeken wat er onder zit. Wat raakt je zo, waarom heb je er zo last van. Op het moment dat je dat kan ga je het nut van een blokkade zien. Dan ga je zien dat je lichaam niet liegt en eigenlijk er een boodschap achter dit signaal zit. Ga dus invoelen wat erachter zit. Maak contact met je lichaam en voel. Wat wil je lichaam of je psyche je vertellen, wat dien je los te laten? Dan is de eerste stap gezet.

Stel je voor dat je lichaam je woorden kon geven het gesprek met je aangaan, wat zou je lichaam je dan willen vertellen over je blokkade is een mooie manier om een eerste stap te zetten voor inzicht.

Klik voor Coaching

 

blokkade

 

Powered by BetterDocs