Nine star ki

Nine star ki en de vijf elementen

5 elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal

Nine Star Ki

Nine Star Ki is afkomstig uit China en volgens de geschiedenis is het ontdekt door Fu Hsi, een filosoof. Hij zat aan de waterkant en ontdekte een schildpad. Op het schild van de schildpad ontdekte hij een patroon van negen vlakken. Toen hij langer keek, merkte hij op dat er iets bijzonders was. Alle vlakken hadden een aantal stippen. Hij zag dat hoe hij ook keek, van links naar rechts of van onder naar boven, telkens was de uitkomst 15. Naar aanleiding daarvan is de Ba Gua ontstaan. De Ba Gua geldt als uitgangspunt voor Nine Star Ki.

Deze wijsheid is waarschijnlijk al meer dan 3000 jaar oud. Het is één van de oudste vormen van oosterse astrologie die we kennen. Nine Star Ki geeft je inzicht in je talenten, je valkuilen, je groeikansen en het geeft inzicht in relaties onderling. Het is derhalve een zeer bruikbare methode om jezelf, en anderen, beter te leren begrijpen en vervolgens jezelf beter te kunnen ontwikkelen. Nine Star Ki werkt met de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Vijf elementen die met elkaar in verbinding staan en op veel manieren processen in verschillende stadia vertegenwoordigen.

Er zijn echter vijf elementen maar in onze eigen reeks zullen we nooit meer dan 3 getallen hebben die bij ons horen. Dus dat betekent dat je er altijd minimaal 2 mist. Maar omdat sommige elementen meer keer voor komen kan het zelfs zo zijn dat je er vier mist. Je kunt je voorstellen dat wanneer je je hiervan bewust bent, je ook gerichter op zoek kunt gaan naar het eigen maken van andere talenten.

Vijf fasen

Wanneer je naar de afbeelding kijkt, dan zie je dat de pijlen met de klok mee staan. Dit betekent dat het ene element het volgende element voedt. Zij hebben dus iets aan elkaar. Wanneer twee elementen met elkaar verbonden zijn, geeft dat stroming. Wanneer elementen niet met elkaar verbonden zijn, dan is het tussenliggende element van belang om doorstroming te realiseren. Ieder element staat voor bepaalde talenten en wanneer je een reeks hebt met drie verschillende elementen, betekent het dat je van al die drie elementen de talenten hebt meegekregen bij geboorte. Uiteraard is het niet zo dat je van de ontbrekende talenten niets hebt maar ze zijn wel minder sterk vertegenwoordigd.

Negen sterren

Dankzij de constant veranderende stand van de sterren, zijn er 81 reeksen mogelijk binnen Nine Star Ki. Iedere stand geeft energie af aan de aarde en die energie wordt bij de geboorte meegenomen.

Nieuwsgierig naar jouw elementen reeks?

Bereken je reeks

Powered by BetterDocs