Onzekerheid bij de piraat/aarde 5

Onzekerheid bij de piraat/aarde 5

Onzekerheid bij de piraat/aarde 5. Wij gebruiken bij de aarde 5 de piraat de term piraat bij kinderen bij nine star ki. Alles wat we dus over de  piraat schrijven geldt dus ook voor volwassen die als hoofdelement aarde 5 hebben. Op onze site kun je bij bereken je reeks je drie elementen berekenen. Het eerste getal is je volwassen getal, vertelt iets over je potentieel, je tweede getal is je kindgetal en het getal dat je vertelt hoe je met emoties omgaat en het derde getal is het getal dat iets zegt over je manier van handelen en communiceren. Omdat kinderen de eerste 9 jaar zeker meer in hun kindgetal zitten kan deze uitleg gelden voor zowel als je eerste of je tweede getal piraat is.

Waarom die onzekerheid?

De onzekerheid bij piraat 5/aarde 5 komt vaak doordat ze het gevoel hebben dat andere ze zien niet voor wie ze zijn. Je hebt daarnaast last van wispelturigheid wat ook onzeker kan maken.  Ook vind je het moeilijk om feedback om te gaan dat zie je vaak als kritiek wat niet helpt voor je onzekerheid. Aan de ene kant heb je ik doe het gewoon en twijfel je niet aan de andere kant ben je gevoel voor wat je omgeving van je vindt. Die dualiteit maat het lastig. Ook als het om kennis gaat wil je nog wel eens schuilen achter de mening van een ander puur vanuit onzekerheid. De behoefte om heel sterk over te komen komt voort uit diepe onzekerheid. Daardoor kun je een sterkere onverschilligere houding aannemen dan dat je in werkelijk bent. Door deze houding word je vaak ook niet begrepen hetgeen je onzekerheid voedt

Wat te doen?

Wat helpt om uit de onzekerheid te komen is te kijken naar hoe vaak je jezelf weer hebt opgeraapt en toch tot goede oplossingen bent gekomen. Je bent een doorzetten die leert vanuit de eerder opgedane ervaringen. Deze ervaringen kun je inzetten voor meer zekerheid. Daarnaast heb je veel leidinggevende capaciteiten. Deze capaciteiten kun je ook voor jezelf inzetten. Ook kun je gebruik maken van het feit dat jij buiten de hokjes denkt. Dit kun je ook voor jezelf toepassen. Ook het feit dat je veel voor andere over hebt kun je als een kwaliteit zien die je in kunt zetten voor jezelf vertrouwen. Als je meer durft te vertrouwen op het gevoeld dat je het gewoon kan zal dat ook helpen bij je ontwikkeling op zekerder worden.

 

Coaching

Powered by BetterDocs