Onzekerheid bij de overwinnaar/aarde8

Onzekerheid bij de overwinnaar/aarde8

Wij gebruiken bij de aarde 8  binnen de nine star ki de term de overwinnaar  bij kinderen. Alles wat we dus over de overwinnaar schrijven, geldt dus ook voor volwassenen die als hoofdelement aarde 8 hebben. Op onze site kun je bij bereken je reeks je drie elementen berekenen. Het eerste getal is je volwassen getal, vertelt iets over je potentieel. Het tweede getal is je kindgetal en het getal dat je vertelt hoe je met emoties omgaat. En het derde getal is het getal dat iets zegt over je manier van handelen en communiceren. Omdat kinderen de eerste 9 jaar zeker meer in hun kindgetal zitten kan deze uitleg gelden voor zowel als je eerste of je tweede getal overwinnaar is. Ook is er sprake van onzekerheid bij de overwinnaar/aarde8.

De onzekerheid bij de overwinnaar/aarde 8 komt voort dat ze de neiging tot piekeren hebben als ze niet lekker in hun vel zitten. Dan hebben ze ook moeite met beslissingen te nemen en twijfelen ze heel veel. Ook het stellen van prioriteiten vinden ze lastig en dat kan ook heel onzeker maken. Ook vinden ze het moeilijk om als iets niet helemaal voor hun gevoel in orde is om dat los te laten. Ook in binden met mensen ben je niet haantje de voorste. Dat kan soms ook onzeker maken. Zeker in het aangaan van relaties ben jij voorzichtig en onzeker. Als je onzeker bent trek je je ook het liefst terug. Van nature ben je wel iemand met zelfvertrouwen en weet je goed wat je wel en niet kan.  Als je inzet niet gewaardeerd wordt voel je je afgewezen hetgeen je ook onzeker kan maken.

Wat kun je doen om de onzekerheid om te buigen naar zelfvertrouwen

Doordat je kennisgericht heb en veel onderzoekt weet je vaak waar je over praat en dat geeft zelfvertrouwen. Daardoor ben je ook een goede adviseur en je realiseren dat je veel kennis hebt kan helpen met je zelfvertrouwen. Ook uit de ervaringen waarin jij veranderingen in processen het aangebracht kunnen je helpen om zelfverzekerder te zijn. In zijn algemeenheid heb je vertrouwen en weet je wat je kunt. Ook ben jij goed om eerder opgedane ervaringen te gebruiken bij nieuwe dingen of projecten. Ook kun je gebruik maken van het feit dat je veel dingen overwint en dat je ook doorzet. Realiseren dat als iets niet in 1 keer lukt niet betekent dat het niet gaat lukken. De overwinnaar heeft zijn naam te danken aan het feit dat ze veel overwinnen. Ook dat kan je zelfvertrouwen geven.

 

Download e-books gelukkiger kind of zelfvertrouwen

Powered by BetterDocs