Hoe lijst je zelf een poster in?

Hoe lijst je zelf een poster in?

 Een poster inlijsten lijkt eenvoudig maar vaak is het toch een stuk lastiger.  Het kan voorkomen dat je poster tegen de glasplaat blijft plakken of dat je foto gaat krullen. Ook kan het voorkomen dat het formaat toch niet helemaal past in je aangeschafte lijst en dat je een stukje eraf dient te halen of een andere lijst kopen. Soms komt het namelijk voor dat er geen formaat bestaat voor de poster die jij hebt aangeschaft. Een andere mogelijkheid is dan een lijst op maat te laten maken maar dat is meestal wel duurder dan kijken of je er een klein stukje van af kan halen. Dan is het wel handig om met een papiersnijder te zorgen dat je de poster wel recht afsnijdt.

Wat kun je doen om te zorgen dat deze problemen niet voorkomen.

Zorgen dat je poster er goed in komt te liggen.

Allereerst maak de glasplaat schoon en laat die goed drogen of met een droogdoek afnemen zodat het glas schoon is en droog.

Zorg dat je poster erin doet op een stofvrije plek.  Zit er toch stof op dan kun je dat alsnog weghalen met een microvezeldoekje.

Raak het glas aan de binnenkant niet aan om vingerafdrukken te voorkomen.

Zorg dat de afmeting van je poster past bij het formaat van de lijst (zie tips hierboven)

Om bubbelvorming te voorkomen kun je kartonnen vellen met een plakrand bestellen zodat het vast zit en niet meer krult. Let wel op want alleen vast is het niet makkelijk losmaken dus zorg dat je de poster op de juiste plekken vastplakt.

Veel lijsten hebben aan de achterkant een soort van klemmetjes om het vast te zetten. Zorg ervoor dat je deze zo strak mogelijk vastmaakt.

Montage

Zorg daarna ervoor dat je of op de juiste plaats een gaatje boort om de poster op te hangen of dat je gaat werken met plak strips waarbij het voordeel is dat je niet hoeft te boren. Tegenwoordig zijn er ook zelfklevende spijkers die je zou kunnen gebruiken om je poster mooi op te hangen.

Als je wel geboord hebt, haal dan eerst de troep van het boren weg voordat je de poster ophangt zodat het stof niet op je ingelijste poster komt.

Zorg dat je poster recht hangt en vaak is het handig om daarbij gebruik te maken van een waterpas.

Daarna lekker gaan genieten van je prachtige poster. Heb je nog geen leuke poster of een geschikte lijst kijk dan op Bestel geboorteposter

Hoe lijst je jezelf een poster in?

Powered by BetterDocs