Onzekerheid bij de hartenlief/aarde 2

Onzekerheid bij de hartenlief/aarde 2

Onzekerheid bij de hartenlief/aarde 2. Wij gebruiken bij aarde 2 de term hartenlief voor kinderen binnen nine star ki. Alles wat we dus over de hartenlief schrijven geldt dus ook voor volwassen die als hoofdelement aarde 2 hebben. Op onze site www.eenkijkjeinjezelf.nl kun je bij bereken je reeks je drie elementen berekenen. Het eerste getal is je volwassen getal, vertelt iets over je potentieel, je tweede getal is je kindgetal en het getal dat je vertelt hoe je met emoties omgaat en het derde getal is het getal dat iets zegt over je manier van handelen en communiceren. Omdat kinderen de eerste 9 jaar zeker meer in hun kindgetal zitten kan deze uitleg gelden voor zowel als je eerste of je tweede getal water is.

hartenlief/aarde 2

De hartenlief of aarde 2 staat voor het moedergetal. Dat wil zeggen dat deze kinderen/volwassenen de neiging hebben om altijd te willen zorgen voor de ander. Als een hartenlief niet in balans is, is het van nature al onzeker. Hartenlief kinderen/volwassenen zijn erg perfectionistisch en detaillistisch ingesteld. Als het niet gaat zoals het plaatje wat ze voor ogen hadden kan dit leiden tot onzekerheid. Daarnaast zijn het kinderen/volwassen die graag veiligheid verkiezen boven avontuur. Dus veranderingen kan ook leiden tot spanning en onzekerheid. Als ze niet in balans zijn gaan ze ook op zoek naar erkenning. Als die niet gegeven wordt maakt dat extra onzeker. Doordat de hartenlief behoudend van aard is maakt het zich ook redelijk snel zorgen. Ook dit voedt de onzekerheid van de hartenlief. Ook doordat ze veel geven en dat vaak niet in balans is kan maken dat ze zich ondergewaardeerd voelen. Er is een neiging om de mening of wat de ander wil belangrijker te vinden dan wat ze zelf willen. Als ouders dien je daar aandacht voor te hebben en te zorgen dat een hartenlief ook regelmatig mag zeggen wat wil.

Belangrijk bij de hartenlief is dat er veiligheid geboden worden. Dat er waardering is voor hun zorg en voor hun behoefte aan veiligheid en warmte. Het zijn kinderen die vaak graag knuffelen, fysiek contact en bevestiging is dus heel belangrijk. Omdat ze het moedergetal ook in zich hebben is het daarnaast belangrijk dat ze mogen helpen en dat ze daar ook voor bedankt worden. Bevestiging is erg belangrijk voor de hartenlief. Ook is begrenzen belangrijk voor de hartenlief want het heeft de neiging om steeds maar te geven. Ook het stimuleren van iets meer risico nemen is van belang voor de zekerheid van dit element.

Coaching

 

Powered by BetterDocs