Hoe voorkom je verkleuring van posters?

Verkleuring

Hoe voorkom je verkleuring van posters? Zoals iedereen weet verkleurt alles wat met de zon te maken krijgt. Dus de belangrijkste regel is zorg dat posters op plekken hangen waar de zon geen invloed heeft. Dus gordijnen dicht doen of jaloezieën kan helpen om te zorgen dat een poster niet verkleurt.

Speciaal glas

Daarnaast, maar dat is wel duur, kun je een lijst aanschaffen die het zonlicht tegenhoudt. Dat noemen we museumglas.  Deze lijsten zijn vaak verkrijgbaar bij betere interieurzaken en bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in inlijsten. Je zult dus de persoonlijke waarde van de poster moeten afwegen tegen de kosten die hier mee gemoeid zijn.

De invloed van de zon heeft invloed op de inkt, het papier en de mate waarop de poster wordt blootgesteld aan de zon. Er zijn inktpatronen die veel gebruikt worden bij het printen van foto’s die er in ieder geval voor zorgen dat de verkleuring vertraagd wordt.

Speciaal papier

Want er is ook papier dat ervoor zorgt dat de verkleuring zo lang mogelijk wordt tegengegaan. Wil je het echt goed beschermen kun je naast museumglas ook een beschermfolie over de poster doen. Echter is er geen oplossing die volledige verkleuring tegen kan gaan. Wel kun je ervoor zorgen dat het product zo lang mogelijk goed blijft. Doordat wij een papiersoort gebruiken die verkleuring zo lang mogelijk tegengaat en we ook aanraden om producten uit de zon te hangen is de kans enorm groot dat je poster erg lang dezelfde kleur kan behouden. Echter hangt het in de zon dan zal een speciale inkt of papiersoort de verkleuring nooit volledig kunnen tegengaan. Vandaar dat het advies blijft hang dingen uit de zon en is iets echt van emotionele waarde zorg dan dat je een speciale lijst bestelt met museumglas. Op deze manier zorg je er in ieder geval voor dat het risico beperkt blijft.

Wil je een poster kopen kijk dan op Poster assortiment

Hoe voorkom je verkleuring van posters?

Het kraamcadeau van een kijkje in jezelf is uniek, persoonlijk en betekenisvol.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by BetterDocs