Coaching
Via je eigen kind kijk je terug naar je eigen jeugd. Je herkent de onzekerheid van je kind en de worsteling op school of als het met andere kinderen speelt. Altijd zorgen voor de ander maar opkomen voor zichzelf vindt ‘ie moeilijk. Je ziet de onzekerheid en hoe je kind die probeert te verbergen.
En au – dat deed jij ook. Je herkent dit zo dit verstopgedrag om niet op te vallen, niet de aandacht naar je toe trekken. En hoewel de omgeving denkt dat jij het nu goed op de rit hebt, weet jij zelf eigenlijk best dat je er nog steeds mee kampt.
Herken je dit?
* Je vriendinnen complimenteren je dat goed je er uit ziet en dat die paar kilo eraf je werkelijk goed doen. Je betrapt je erop dat jij vooral hoort dat ze je dik vinden – en wat zullen ze nog wel niet meer over je denken? Je corrigeert jezelf en laat de complimenten binnenkomen.
Maar als je thuiskomt en je kind een compliment geeft over iets wat hij goed gedaan heeft, zie je aan hem dat hij helemaal geen compliment hoort maar kritiek. Net als jij… het snijdt je door de ziel: wat kun je doen om te voorkomen dat je kind ook vaak het negatieve hoort en nog meer gaat twijfelen aan zichzelf?
* Iemand geeft feedback en je past meteen je gedrag aan: het steekt als ze het niet goed genoeg vinden wat jij doet. Je moet denken aan laatst, toen je kind uitgelachen is om iets wat het graag deed – en nu niet meer doet. Niet gek, met een moeder die zich ook aanpast, schiet de pijnlijke gedachte door je heen. Maar wat doe je eraan? Je voelt je tamelijk machteloos.
* Je legt de lat voor je zelf heel hoog en alles moet perfect. Je merkt ook dat je kind dat overneemt en altijd probeert het zo goed mogelijk te doen. Het kan er niet mee omgaan als het niet lukt. Je ziet dat je kind jouw gedrag gekopieerd heeft. Balen, want het is geen makkelijke eigenschap…
* Mama, iedereen kan het beter dan ik!’ Je kind ziet altijd de goede eigenschappen van anderen, maar voor zijn eigen sterke punten heeft ‘ie een blinde vlek. Zo pijnlijk om te zien, want jij ziet heel goed dat het bijzonder en getalenteerd is. Maar hij heeft het natuurlijk van geen vreemde: jij bent er heel goed in om de positieve eigenschappen van een ander te zien en dan gelijk te bedenken dat jij dat minder goed kan. Je kunt eigenlijk maar één sterke kant van jezelf bedenken: je bent altijd heel attent en zorgend en daar ben je ook echt goed in. En ook dat zie je bij je kind terug.
* Je hebt nooit tijd. Zelfs niet voor je kind. Je bent zo bezig met het proberen goed te doen en alle dingen te regelen die moeten gebeuren, dat er geen tijd overschiet. Je vindt het zelfs lastig om ergens van te genieten, je bent altijd aan het piekeren en zorgen.
Hoe kun je zo je kind meegeven dat ‘ie het waard is om leuke dingen te doen? Hoe geef je je kind wat zelfvertrouwen mee? Als je heel eerlijk bent, gun je je kind een betere moeder.
Hoe zou het zijn als:
- je kind genoeg eigenwaarde heeft om complimenten echt te kunnen ontvangen? Als je dát je kind kunt bijbrengen en voorleven?
- je kind doet wat het leuk vindt? Hoe mooi zou het zijn als je jouw neiging om je meteen aan te passen, niet op je kind zou overdragen?
- je kind laconiek reageert als er iets niet helemaal lukt, en het gewoon opnieuw gaat proberen? Als het anders omgaat met tegenslagen of minder perfecte resultaten dan jij altijd geleerd hebt? Dat zou zó veel makkelijker voor je kind zijn…
- je kind zijn eigen goede eigenschappen net zo goed zou zien als die van anderen? Mooi hoor, zo’n positief ingesteld kind, mét zelfvertrouwen! Een kind dat zijn eigen talenten stralend kan benoemen.
- je kind vrijuit ruimte maakt voor de dingen waar het van geniet en plezier in heeft? Ook als anderen het minder naar hun zin hebben, zoekt je kind zelf vol zelfvertrouwen de leuke dingen. Hoe zou het zijn als jullie samen kunnen genieten, omdat jij ook weer tijd durft te maken en op je kind kunt overbrengen hoe waardevol dat is? Als je echt voelt dat je de beste moeder bent die je kind kan wensen…
Dit is mogelijk als je besluit om met ons te gaan werken.
Een traject waarin dat allemaal werkelijkheid wordt, bestaat uit 6 sessies. Om de twee weken boeken we een sessie. Bij iedere sessie krijg je een huiswerkvraag mee iets om over na te denken en te integreren. Deze opdrachten vragen hooguit een uur per week; 1 oefening doe je dagelijks 2 x 3 minuten. Het totale traject duurt dus 12 weken. We plannen alle sessies in een keer en houden rekening met eventuele vakanties.
Je kunt het hele traject op locatie doen, of kiezen voor 2 sessies op locatie en de overige 4 online. De sessies op locatie vinden altijd plaats in de praktijk in Nunspeet of Elburg.
Het gehele programma levert een onbetaalbaar resultaat: van onzeker naar met veel zelfvertrouwen je leven verder instappen. Zowel voor jou als voor je kind.
Het vraagt een investering van € 660,- ex btw of 3 keer € 230,- ex btw).
Aan het eind van het traject:
- komen complimenten binnen. Bij jou, én bij je kind. Je ziet zijn zelfvertrouwen groeien en wat word je daar blij van!
- zie je feedback als feedback. Informatie, niet meer en niet minder, en je vindt het niet moeilijk meer om daarmee om te gaan en alsnog je eigen keuzes te maken. Je ziet je kind hetzelfde doen.
- Hèhè: het hoeft allemaal niet perfect, als het maar voor elkaar komt. Je kind heeft geen slapeloze nachten meer als iets niet helemaal wil lukken en minder of geen woede-aanvallen daarover. Je staat er zelf ook een stuk relaxter in, grote kans dat dat scheelt, ook voor je kind.
- Mam, ik ben daar heel goed in, net zo goed als Joris!’ Je kind komt stralend vertellen over zijn sterke kanten en hoe het die ontwikkelt. Dat voelt goed! Je ziet je kind groeien nu je zelf ook meer zicht hebt op je eigen kwaliteiten.
- Je kind en jij genieten samen, en daar maak je natuurlijk tijd voor. Jullie zijn belangrijk! Je bent zijn moeder, de enige en ook de beste die je kind heeft!
Veel gestelde vragen:
Jullie werken met zijn tweeën hoe ziet dan een traject eruit?
De eerste sessie is vaak met ons beiden tegelijk. Op basis van de informatie die we in die sessie krijgen, bepalen we wie van ons welke sessies met je gaat doen om je zo goed mogelijk te begeleiden.
Is het ook mogelijk om ook een losse sessie eventueel voor mijn kind te boeken?
Als eerste is het handigst als je meer inzicht in je kind wil om een Inzicht in Jezelf-rapportage te laten maken van je kind en daar kun je altijd een persoonlijk uitleg consult bij boeken. Als je vervolgens gedurende jouw traject of daarna je toch merkt dat jouw kind ook extra hulp nodig heeft kunnen wij dat faciliteren.
Zijn er avondsessies mogelijk?
In uitzonderingsgevallen kun je bij Carol een avondsessie afspreken. Debby is ’s avonds niet beschikbaar.
Ik werk door de weeks dus kan het op zaterdag?
We hebben ook plekken op zaterdag; geef het even aan en we zoeken naar de mogelijkheden.
Lopen jullie vast in je gezin? Weet je echt niet meer aan welke knoppen je moet draaien om je kind te bereiken, om het te snappen, om het te helpen? Via de nine star ki-methode hebben wij een systemische manier van werken gecreëerd. Die laat niet alleen zien hoe je naar je eigen familiesysteem kijkt, maar ook wie je familieleden in essentie zijn. Dat maakt dat je veel meer inzicht krijgt in je systeem én in de mogelijkheden die jij daarin hebt.
Mocht het bovenstaande je aanspreken maar denk je dat je geen heel traject nodig hebt, mail ons dan. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.
Ja, ik wil aan mezelf werken!
ZET NU DE STAP VAN ONZEKER NAAR ZELFVERTROUWEN
Meer vertrouwen en vrijheid en lekker anders door het leven? Jij bent dat waard en wij kunnen je helpen om dat te realiseren.
Twijfel dan niet langer en investeer in dit complete en waardevolle programma.
Ebooks
Wil je nu al vast een aantal tips voor een gelukkiger kind of informatie over hoe je zelfvertrouwen doorgeeft aan je kind, ga dan naar onze GRATIS pagina en download deze waardevolle informatie.