De Ba Gua

De Ba Gua is een vierkant met 9 vlakken. Volgens de geschiedenis is het gebaseerd op de visie van de Chinese filosoof Fu Hsi. Hij zag op het schild van een schildpad een patroon met markeringen en toen hij beter keek zag hij iets opmerkelijks. Hoe hij ook telde, van boven naar beneden, van links naar rechts, diagonaal of hoe dan ook, iedere keer was de uitkomst van deze som het getal 15. Dit werd uiteindelijk de “plattegrond” die dient als basis voor zowel Nine Star Ki (oosterse astrologie) als Feng Shui (harmonieus inrichten van een huis op basis van levensaspecten).

Binnen Feng Shui wordt gebruik gemaakt van een andere Ba Gua dan bij Nine Star Ki. Feng Shui werkt met levensgebieden en bij Nine Star Ki wordt er gewerkt met persoonstypes.

Hoe dan ook, de Ba Gua geldt als basis voor beiden.

Er zijn dus vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. En vanuit die vijf elementen zijn er negen persoonstypes en negen levensaspecten.

Water en vuur komen beiden slechts één keer voor. Verder zijn er twee hout types, twee metaal types en drie aarde types. Ieder element heeft een andere energie in zich. Zo is aarde meer behoudend en water flexibel. De natuur laat duidelijk zien wat ieder element in zich heeft.

 

Bereken je reeks
Ba Gua Nine star ki

De Ba Gua die bij Nine Star ki gebruikt wordt.

Powered by BetterDocs