Nine star ki en hechting

Nine star ki en hechting

Nine star ki en hechting behandelt kort de 9 persoonstypes/figuren en hoe zij hechten aan hechting. Uiteraard is het voor ieder kind belangrijk om een veilige hechting te krijgen. Dat geldt voor alle elementen. Iedere baby zoekt veiligheid, geborgenheid, contact, dat het voorzien wordt in zijn of haar behoefte en de aanwezigheid van de ouders. Echter in de basis van de nine star ki elementen zijn er wel verschillen in de behoeften als het kind wat groter wordt.

De voelspriet (water 1) kan last hebben van angstig zijn.

Aan de ene kant kunnen ze uitbundig, ontspannen en wijs zijn maar ze kunnen ook doorslaan in angst. Daarom is veiligheid van belang, ze zijn sociaal maar kunnen ook goed alleen zijn. Dat hebben ze ook nodig omdat ze heel veel voelen en door af en toe alleen te zijn kunnen ze zaken een plekje geven. Voor de voelspriet is het belangrijk dat je zelf eerlijk bent over je gevoel omdat ze zelf allang gevoeld hebben wat er speelt. Dus betrouwbaarheid en af en toe eigen ruimte hebben ze nodig.

De hartenlief (aarde 2) heeft een bovenmatige behoefte aan veiligheid en is echt een familiemens.

Voor hun is de relatie met ouders een enorme behoefte en veiligheid. Hartenlief heeft veel bevestiging/complimenten nodig en dat er leuk gezellige dingen in het gezin gebeuren. Als ze de veiligheid hebben is het belangrijker om te stimuleren dat ze wat meer stapjes mogen nemen  in iets meer risico nemen. Ze houden het graag bij wat ze kennen dus nieuwe dingen stimuleren is belangrijk om hun zelfvertrouwen te laten groeien. Ook bedanken voor hun zorgende karakter is van belang.

De ideeënbus (hout 3)

De ideeënbus dient gestimuleerd te worden in zijn of haar creatief denken. Ook hebben ze een grote behoefte aan vrijheid en avonturen aangaan. In zijn algemeenheid zitten ze in vertrouwen. Ze hebben natuurlijk wel behoefte aan basisveiligheid maar ook bewegingsruimte nodig om dingen te ontdekken.

De wereldreiziger (hout4)

De wereldreiziger houdt ook van avonturen en van kennis opdoen. Ze zijn betrouwbaar en soms iets te goed gelovig. Voor de wereldreiziger is het belangrijk dat je betrouwbaar bent. Voor de rest hebben ze het ook nodig om niet te goed gelovig te zijn dus wijzen op de realiteit kan helpen. Ze zijn graag onder mensen maar hebben ook alleen tijd nodig. Ook hebben ze het nodig dat ze creatief kunnen zijn en ze geven graag hun opgedane kennis door.

De Piraat (aarde 5)

De piraat stort zich in het avontuur en heeft een basis vertrouwen om iets nieuws aan te gaan. Ze communiceren makkelijk. Ze vinden het lastiger om alleen te zijn en bij onzekerheid hebben ze de neiging om niet voor hun eigen mening te gaan staan. Voor de piraat zijn het aangeven van gezonde grenzen belangrijk. Ook dat ze regelmatig zelf mogen beslissen en de leiding mogen nemen is belangrijk voor hun zelfvertrouwen.

De koning/koningin (metaal 6)

De koning/koningin is zeker in de basis. Voor de hechting van deze kinderen is het belangrijk dat ze leren hun gevoel te uiten, dat vinden ze lastig. Ook is het belangrijk dat ze regelmatig de leiding mogen nemen. Geef ze ook de ruimte om regelmatig dingen alleen te doen dat hebben ze nodig.

De pretletter (metaal 7)

Voor jou is het belangrijk dat je regelmatig het middelpunt van de belangstelling mag zijn. Ook is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar je gevoelsleven omdat je van stemming kan wisselen. Jij hebt het nodig om leuke dingen te doen met veel mensen om je heen. Grenzen en rust zijn voor jou essentieel.

De overwinnaar/aarde 8

De overwinnaar is erg op zichzelf en heeft dat ook nodig. Ze hebben het nodig om bevestigd te worden om zelfzekerheid op te bouwen. Ze vinden het ook lastiger om de verbinding te zoeken dus daar kunnen ze een steuntje in de rug gebruiken.

De artiest/vuur 9

Ook de artiest heeft veel bevestiging en applaus nodig. Ze staan graag in de belangstelling op het podium. Echter diep van binnen zijn ze vrij onzeker. Ook hebben ze moeite met feedback. Dus probeer ze positief te stimuleren en leg dingen goed uit als je ze feedback geeft.

Nine star ki en hechting

 

Nine Star Ki uitleg

Powered by BetterDocs