Onzekerheid bij de wereldreiziger/hout 4

Onzekerheid bij de wereldreiziger/hout 4

Onzekerheid bij de wereldreiziger/hout 4. Wij gebruiken bij hout 4 de term wereldreiziger voor kinderen bij nine star ki. Alles wat we dus over de ideeënbus schrijven geldt dus ook voor volwassen die als hoofdelement hout 4 hebben. Op onze site kun je bij bereken je reeks je drie elementen berekenen. Het eerste getal is je volwassen getal, vertelt iets over je potentieel, je tweede getal is je kindgetal en het getal dat je vertelt hoe je met emoties omgaat en het derde getal is het getal dat iets zegt over je manier van handelen en communiceren. Omdat kinderen de eerste 9 jaar zeker meer in hun kindgetal zitten kan deze uitleg gelden voor zowel als je eerste of je tweede getal wereldreiziger is.

Waarom die onzekerheid?

Hout 4 is van de idealen en zijn romantisch ingesteld. Ze zijn goed van vertrouwen en daar zit ook het probleem ten aanzien van onzekerheid. Doordat ze goedgelovig lopen ze het risico in hun vertrouwen enorm gekwetst te worden. Dat kan heel onzeker maken. Die onzekerheid kan er voor zorgen dat ze uit balans ook uit hun kracht gaan wat de onzekerheid erger maakt. Dan verliezen ze hun voorgenomen doelen. Bovendien kunnen ze dan gehoorzaam worden aan diegene die verder ontwikkeld is of sterker is. Dat maakt dat ze van hun eigen essentie afgaan en ook dat maakt onzekerder. Als ze dan weer in hun kracht komen keren ze zich dan ook af van diegene die ze eerder gehoorzaamt hebben.  Daarnaast is de wereldreiziger erg emotioneel, hetgeen uit balans ook schaamtegevoelens of onzekerheid kan oproepen.

Wat te doen?

Om minder onzeker te worden dient de wereldreiziger/hout 4 realistischer te kijken naar de omgeving. Realiseren dat niet iedereen te vertrouwen is en daar ook naar handelen. Dit kunnen ze doen door een klein groepje mensen die bewezen hebben dat ze te vertrouwen zijn als hulpbron te gebruiken om emoties te delen of om advies te vragen. Daarnaast dus wel te kijken naar wat er werkelijk speelt en zich te realiseren dat ze meestal te idealistisch, te romantisch te kijken. Dus gedachte te onderzoeken op waarheid en niet op het plaatje wat zij in hun hoofd hebben. Daarnaast dienen ze hun emoties te uiten en vooral leren omgaan met hun boosheid. Onzekerheid kan er ook voor zorgen dat ze minder energie hebben. Daarom is het voor hun belangrijk om te blijven bewegen. Onzekerheid kan er namelijk ook voor zorgen dat ze passiever worden. Om zelfvertrouwen te vergroten blijft dus beweging wat heel erg hoort bij hun essentie belangrijk.

Coaching

Powered by BetterDocs