Over ons

Met plezier geven wij een kijkje in onszelf. Wij zijn 2 zussen die allebei zijn geïnspireerd door de volgende zin, van een onbekende auteur:

Weet je nog wie je was, voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn?

Het is een vraag naar je essentie. Naar de kwaliteiten waar je uiteindelijk altijd naar terug kunt. Dat helpt je om meer uit het leven te halen. Daarom raakt deze tekst keer op keer weer. Natuurlijk zijn we allebei ooit kind geweest en hebben we te kampen gehad met onze eigen onzekerheid. In hetzelfde gezin opgevoed en dat beiden heel anders beleefd. Beiden zouden we heel graag gewild hebben dat onze ouders toen al de kennis hadden gehad waar wij nu over beschikken.

We zijn namelijk allebei anders en hebben ook een eigen manier van handelen. Beiden staan we gelukkig nu – na veel inzichten en opleidingen – zeker in het leven. We doen nu wat we leuk vinden. Hieruit is het idee ontstaan om een kijkje in jezelf op te richten. Hoe fijn is het als moeder  als je zelfzeker bent en je dit dus ook door kunt geven aan je kinderen. Hoeveel makkelijker is het als de kennis over de essentie van zowel jou als je kind gewoon voorhanden is? Als je de inzichten eigenlijk alleen hoeft te gaan toepassen. Want hierdoor kun je als ouder gelijk sturen op zelfvertrouwen geven en de talenten van je kind tot hun recht laten komen.

Allebei hadden we veel eerder met vertrouwen in het leven willen staan en echt doen wat we leuk vinden in plaats van dat onzekere gevoel.  Gelukkig doen we dat nu wel met duidelijke grenzen, vanuit eigenwaarde en weten wie we zijn. Nog belangrijker weten wie we niet zijn en wat we niet willen. Maar dus wel onze eigen talenten benutten en doen waar we goed in zijn en daar vooral plezier in hebben. Dat geven we ook graag door.

Carol van Eijck

Carol van Eijck

Ik ben van kleins af aan heel intuïtief en heb me altijd al anders gevoeld. Ik voelde wat veel mensen niet konden voelen. Tegenwoordig noemen ze dat sensitief maar die term bestond toen nog niet. Vaak voelde ik me niet begrepen en trok ik me terug. Na een lange moeilijke weg kwam het keerpunt om aan mij zelf te gaan werken.

Inmiddels ben ik een zelfverzekerde ondernemer die haar eigen weg gaat. Al 10 jaar werk ik nu met veel plezier en succes in mijn eigen coaching praktijk op het thema onzekerheid. Steeds vaker kwam ik in contact met hoog tot midden opgeleide vrouwen die dagelijks kampen met hun eigen onzekerheid en de reflectie op hun kinderen.

Hierdoor is uiteindelijk een kijkje in jezelf ontstaan. Want het is fijn als je kunt zijn wie je bent vanuit overtuiging en authenticiteit. Het niet langer aanpassen aan wat de wereld verwacht maar neer kunnen zetten in de wereld wie jij bent en wat jou gelukkig maakt en dat kunnen doorgeven aan eventuele kinderen.

Typisch Carol

Allesbehalve handig. Wel praktisch in mijn hoofd, maar vraag me niet om een gat te boren want waarschijnlijk komt dan de hele muur naar beneden.

Mangostan is mijn favoriete fruit. Het is alleen jammer dat het hier in Nederland niet echt makkelijk te verkrijgen is. Maar als je me blij wil maken mag je dat altijd voor me meenemen. Aziatisch eten en klaarmaken vind ik mega leuk en lekker om te doen en daarna gezellig met heel veel mensen om me heen op te eten.

Opruimen is ook niet mijn sterkte kant, behalve als het om mijn emoties gaat. Ik zal nooit genomineerd worden als interieurverzorgster van het jaar en daar zelf heel blij om ben. Mijn omgeving wat minder en dat laat ik lekker bij hun.

Ik word heel blij van op een terrasje zitten mensen kijken, dan hoef ik helemaal geen gesprekspartner te hebben. Ik maak van in mijn eentje op een terras ook echt een feestje en vind het heerlijk om van afstand mensen te observeren.

Ik kan niet zonder zwemmen. Het liefst in het buitenbad maar in de winter toch ook 3 of 4 keer per week in het binnenbad te vinden ben. En nog het allerliefst in een buitenbad op een subtropisch eiland.

Debby Engels

Debby Engels

Ik ben moeder van een tweeling, 2 inmiddels volwassen zonen. Als moeder en als vrouw heb ik me regelmatig onzeker gevoeld en vooral me ook afgevraagd: ‘Doe ik het goed als moeder? Breng ik mijn onzekerheid niet over op mijn kinderen?

Wat had ik graag eerder kennis gehad om te kijken waar mijn kinderen goed in zijn en wat nog ontwikkeld mag worden. Want ik heb nogal de neiging om te veel voor een ander te denken, te handelen. Dat is heel zorgend maar eigenlijk voor beide partijen niet de beste oplossing.

Men zegt dat ik  praktisch ben ingesteld, ik werk snel, schakel snel en een echte creatieve klusser. Ik hou van verbouwen, stylen, feng shui en grafisch bezig zijn (zie deze site). 

Ik had veel eerder een kijkje in mezelf willen hebben zodat ik me sneller zekerder had kunnen voelen. Ook voor onze zoons die enerzijds totaal anders zijn, maar anderzijds wel veel dezelfde kenmerken hebben.

Als echte aarde 2 (mijn essentie in het systeem dat we gebruiken) ga ik niet over één nacht ijs maar met mijn twee hout-elementen zorg ik af en toe toch voor verrassende stappen, zoals het opgeven van mijn veilige en fijne baan om me volledig te focussen op ons eigen bedrijf. Zo bloei ik op als ik grafisch bezig mag zijn, mijn creatieve kant mag leven en daarnaast ook nog steeds mijn zorgende talenten de ruimte kan geven.

Typisch Debby

Af en toe gek word ik gek van mezelf  omdat ik zo graag de controle over alles wil houden. Maar controle is een illusie en ondanks dat ik dat weet ik laat ik het toch niet los. Grrrrrr

Vaak heb ik gedacht dat het veel cooler zou zijn om één ding echt heel goed te kunnen in plaats van heel veel dingen aardig kunnen. Inmiddels ben ik toch wel blij dat ik veel dingen best redelijk doe.

Ik  hou ervan om mezelf dingen aan te leren en dan kan ik me er echt in vastbijten als een pitbull. Ik geef niet snel op. Valkuil is dat ik ook wel eens te lang in dingen blijf bijten. Tja.

Nooit wilde ik een hond maar eenmaal overgehaald kan ik met een vol hart zeggen dat Sam en Sjaak de grootste schatten zijn die we maar konden wensen. Wat een liefde voor hen. Helaas zijn beiden inmiddels niet meer onder ons.

Mijn man en ik heel graag, ja echt heel graag, formule 1 kijken, en al lang voordat Max meereed, en dat wij daar zelfs de wekker voor zetten.

Ik ontstress door lekker onkruid te wieden. Daar profiteren mijn kinderen dan af en toe van. Ook fijn.