Nine star ki en de familiestructuur

Nine star ki en de familiestructuur qua element in het gezin

Nine star ki en de familiestructuur is belangrijk. Want ieder element is gekoppeld aan een plek in het gezin. De plek in het gezin is gekoppeld aan bepaalde eigenschappen in de nine star ki.

Metaal 6 (koning en koningin naam voor kinderen) staat voor de vader.

De vader is aan de ene kant de beschermer en aan de andere kant staat het voor gezag. Hij staat voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. De eigenschappen die aan de vader gekoppeld zijn verantwoordelijkheid, rustig, eerlijk en zorgen voor structuur. Echter zijn ze ook veeleisend en star.

Aarde 2 (hartenlief naam voor kinderen) staat voor de moeder.

De moeder met haar onvoorwaardelijke liefde. Een moeder zorgt en helpt haar kinderen. Ze kan ook goed organiseren en bemiddelen. Ze zorgt voor een veilige warme omgeving. Waar de moeder (aarde 2) wel op moet letten is dat ze zichzelf niet te veel wegcijfert.

Oudsten:

Hout 3 (ideeënbus naam voor kinderen) staat voor de oudste zoon.

De oudste zoon is diegene in het gezin die als kind alles als eerste doet. Hij mag ontdekken, onderzoeken en fouten maken. Ook kan hij onstuimig te werk gaan. Meestal heeft de oudste zoon een bijzondere band met zijn vader.

Hout 4 (wereldreiziger naam voor kinderen) staat voor de oudste dochter.

Ook zij kan onstuimig reageren. Dit gedrag kan tot misverstanden leiden. Ze zoekt naar een manier om zich uit te drukken ook in haar werk.

Middelsten:

Water 1 (voelspriet naam voor kinderen) staat voor middelste zoon

De middelste zoon is diplomatiek. Zoals het woord al zegt hij zit in de positie van de middelste in het gezin en is vaak diegene dei bemiddelt bij conflicten. Hij is rustig, zachtaardig van aard, voelt zaken goed aan en zijn bespiegelende aard zorgt ervoor dat hij vaak zaken oplost en dat hij rust brengt in dit soort zaken.

Vuur 9 (artiest naam voor kinderen) staat voor middelste dochter

Vuur 9 is vurig en komt snel met een conclusie. Zij weet vaak een ander licht op een situatie te brengen. Bovendien is ze heel goed in communiceren. Ze gaat op haar doel af en laat zien wat er aan de hand is. Ze is erg rechtstreeks in de wijze waarop ze boodschappen overbrengt.

Jongsten:

Aarde 8 (overwinnaar naam voor kinderen) staat voor jongste zoon

Deze zoon heeft het voordeel dat de oudere kinderen het pad al voor hem hebben vrijgemaakt. De jongste zoon is goed in onderzoeken en kennisgericht. Hij maakt zijn afwegingen op basis van onder zoek en kennis en doet dat op een intelligente manier. Hij laat niet snel zijn emoties zien die houdt hij voor zichzelf.

Metaal 7 (de pretletter naam voor kinderen) staat voor jongste dochter

Ook zij heeft het voordeel dat de oudere kinderen het pad al voor haar hebben vrijgemaakt.  Ook zij kan heel bespiegelend zijn en is goed in het oplossen van conflicten, zij weet te verbinden. Ze heeft gevoel voor mooie dingen en ondanks dat ze verantwoordelijkheid kan nemen is ze ook  van  het plezier maken en grapjes uithalen.

Centrum

Aarde 5 (piraat naam voor kinderen) is het middelpunt.

De vijf staat in het midden van alle getallen. De aarde 5 heeft talenten die ontleend zijn aan alle andere getallen omdat het  in het midden de energie van alle andere getallen oppikt. Zij kunnen met iedereen gemakkelijk overweg in het gezin. De aarde 5 is niet bang om nieuwe zaken aan te gaan en stort zich er gewoon in. Ze staan ook vaak klaar voor anderen.

 

 

coaching op familiesysteem

Powered by BetterDocs