Feng Shui

kleurschema Feng Shui

Kleurenschema feng shui zodat de kinderkamer op kleur en energie kan worden ingericht.

Feng Shui

Feng Shui is afkomstig uit China en al meer dan 3000 jaar oud. Bij Feng Shui gaat het erom dat je een woning of werkplek, volgens bepaalde regels, inricht, zodat er harmonie ontstaat. De basis van deze leer is de vijf elementen leer (water, hout, vuur, aarde en metaal) maar ook wordt er gekeken naar de verhouding tussen yin en yang en is het ultieme doel om de Chi (levensenergie) op een plek te verbeteren.

Een huis of werkplek bestaat uit 9 gebieden en deze gebieden corresponderen met 9 levensaspecten.

Deze levensaspecten in de Ba Gua zijn:

carrière

relaties

familie

rijkdom

gezondheid

behulpzame vrienden

creativiteit en kinderen

kennis

roem

Indien een bepaald levensaspect niet optimaal is in je leven dan kun je door soms slechts enkele basis principes toe te passen hier een positieve boost aan geven. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een slaapkamer. Deze behoort vanwege het rustaspect vooral yin te zijn en daar kun je op inspelen.

Ieder persoon heeft een persoonlijke Nine star ki reeks en daarmee hoor je ook rekening te houden bij het inrichten van je huis. Zo zal de ene plek voor iemand goed voelen maar voor een ander wellicht minder. Het uiteindelijke doel is dat iedere bewoner van een huis zich lekker voelt en dat de energie dus gunstig is.

 

Bereken je reeks
Feng Shui

De Ba Gua die als basis dient voor Feng Shui

Powered by BetterDocs