Nine star ki en therapie

Nine star ki en therapie

Inzicht in je zelf kan je gedrag veranderen. Uit onderzoek naar de hersenen is gebleken dat 80 procent van je talenten al vaststaat. Nine star ki is een Chinese methode waarbij je inzicht krijgt in je aangeboren talenten, de zaken waar je je kunt ontwikkelen. De wijze waarop je met je emoties omgaat en communiceert en de wijze waarop je handelt. Nine star ki en therapie werkt dus verhelderend. Op het moment dat je bijvoorbeeld kampt met angsten of stress kan nine star ki helpen om inzicht in jezelf te krijgen.

Hoe werkt het in de praktijk

Als je bijvoorbeeld een burn-out hebt of angstig bent kan het helpen om inzicht te krijgen hoe je in elkaar zit. Door ook je talenten maar ook de manier waarop je handelt in beeld te krijgen kun je veranderen. In therapie wordt eerst een rapportage van je elementen gemaakt en besproken. Vervolgens gaan we in kaart brengen welk gedrag je wilt veranderen. Vervolgens gaan we kijken naar de aanwezige talenten, de valkuilen. Ook kunnen we kijken of je wel in balans bent met je elementen en kunnen we kijken welk gedrag tot bijvoorbeeld de burn-out heeft geleid. Door op een papier met je element erop te gaan staan komen er alle gedachte en emoties naar boven die van invloed zijn op je gedrag. We kunnen kijken naar de elementen die niet in je reeks zitten. Je kunt de elementen die niet in je reeks zitten gaan stimuleren waardoor er nog meer balans komt.

Invloeden ouders

Ook kun je kijken naar de invloeden van de reeksen van je ouders die invloed kunnen hebben op je gedrag. Je kopieert automatisch vanaf de dag dat je geboren bent dingen die je van je ouders geleerd hebt. Ook kan het zijn dat je bepaalde zaken die niet van jou zijn maar bijvoorbeeld van je vader of moeder bent gaan dragen.

Met nine star ki kun je systemisch werken maar ook bijvoorbeeld met voice dialogue. We kijken naar de overtuigingen die bij de elementen die je in de reeks hebt een stem geven. Door inzicht te krijgen welke stem van je element de bovenhand heeft en alle andere stemmen ook in kaart te brengen krijg je inzicht. Dit kan uiteindelijk leiden tot gedragsverandering. Het grote voordeel als je je nine star ki elementen omarmt is dat er meer balans komt.

Weet jij jouw reeks al? Bereken hier jouw elementen.

Coaching

Powered by BetterDocs