Hypnotherapie
Bij hypnotherapie zet je het onderbewuste brein in om dingen te weten komen waar het bewuste brein niet bij kan. Door een trauma kan iemand iets heel ver weg stoppen zodat het lijkt of het niet gebeurd is. Het onderbewuste brein kun je bijna zien als een bibliotheek van gebeurtenissen en via hypnotherapie hoop je zo weer iets naar boven te kunnen brengen.
Stel je voor dat je bang bent voor onweer. Vaak is dat niet zonder reden en zijn er, meestal in je jeugd, ervaringen geweest met onweer waar je een bepaalde overtuiging aan hebt opgehangen. Deze overtuiging hoeft echter niet juist te zijn. Met hypnotherapie kun je, soms erg eenvoudig, deze overtuiging ombuigen tot een nieuwe en fijnere overtuiging waardoor bij een volgende onweersbui je een compleet ander gevoel krijgt. Niet langer de angst maar bijvoorbeeld dat je in huis altijd veilig bent of dat je moet lachen om je eigen angst.
Hypnotherapie wordt nogal eens geassocieerd met show hypnose waarbij een hypnotiseur iemand allerlei rare dingen kan laten doen. We realiseren ons niet dat we allemaal gedurende delen van de dag ook onder hypnose zijn. Denk maar aan momenten dat je een spannende film aan het kijken bent, dat is een vorm van hypnose. Of dat je auto rijdt en je bent ineens op de plaats van bestemming zonder dat je er erg in hebt gehad.
Onder hypnose ben je eerder in een staat van scherp bewustzijn dan van een staat waar je geen invloed op kunt hebben. De persoon onder hypnose kan niets laten gebeuren wat hij of zij niet wil. Want je bent er te allen tijde volledig bij.
Coaching