Geluk

Wat is geluk

Er zijn diverse theorieën over geluk. Echter is geluk voor iedereen wat anders. Geluk gaat over van binnenuit voelen dat je dankbaar bent en dat je meer dan tevreden bent. Eigenlijk als je gelukkig bent kom je heel dicht bij de kern van wie je in essentie bent. Zaken die je emotioneel voeden maken je uiteindelijk steeds meer dat geluk voelt en ervaart.

De neiging is er om geluk te halen uit materiële zaken, een mooi huis, auto. Echter heeft onderzoek uitgewezen dat je dan even denkt dat je het gelukkig maakt maar dat gevoel gaat heel snel weer weg. Dus eigenlijk dien je veel dieper in jezelf te geraken om dat diepe geluk te ervaren. Het zit juist in zaken die niets met materie te maken maar met kleine momenten, de boswandeling die je maakt, het luisteren naar de vogels die fluiten. Vaak zit het ook dichtbij blijven waar je blij van wordt en wat je goed kan. Geluk is dus vaak momentafhankelijk en vooral in het nu blijven.

Wat kun je doen om je vaker gelukkig te voelen

Allereerst die zaken die je leuk vindt, waar je blij van wordt. Dat is voor iedereen anders. Je voeden met zaken waarvan je geniet helpen om je gelukkiger te voelen.

Ook zaken waar je goed in bent waar je echte talent zit helpen vaak om je gelukkiger te voelen.

Dankbaarheid tonen, iedere dag bewust bezig zijn met waar je dankbaar voor bent.

Probeer positief te denken. Als je toch de neiging hebt om de negatieve gedachte boven te halen buig deze gelijk dan om naar een positieve.

Houd voor jezelf een soort van dagboek bij waar je de momenten noteert zodat je een patroon leert herkennen wat je blij maakt.

Accepteer dat je niet altijd gelukkig kan zijn dus dat er ook andere momenten zijn. Echter worden die ook weer opgevolgd door mooie momenten.

Probeer je mindset ook zo te richten op het ervaren van geluk en dankbaarheid. Je zult zien dat je dan het steeds vaker gaat herkennen.

Zorg ook regelmatig voor je sociale contacten, verbinding helpt ook om je gelukkiger te voelen.

Probeer je mindset iedere keer terug te halen naar het nu als je bezig bent om aan de toekomst te denken.

Verzorg je zelf, dat geeft vaak al een basis, een beter gevoel.

Focus op jouw waarden en normen wat een ander vindt doet er eigenlijk niet toe. Het gaat erom hoe jij het ervaart.

 

Download ebooks tips gelukkiger kind of tips voor zelfvertrouwen

Powered by BetterDocs