BLOG

Soms denk je te weten wat je wil

soms denk je te weten wat je wil
k

Soms denk je te weten wat je wil

Geschreven door: Debby Engels
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

12 augustus 2022

Soms denk je te weten wat je wil!

Ja, zo kan het soms lijken, maar in dit geval liep het even anders. Want soms denk je te weten wat je wil, maar bij een grondig kijkje in jezelf ligt het dan toch genuanceerder dan dat.

Hypnose

Enige tijd geleden meldde zich een cliënt die het idee had opgevat om door middel van hypnose wat kilo’s af te vallen.

In het telefoongesprek gaf ik aan dat ik geen standaard hypnose deed om af te vallen of te stoppen met roken. Ik werk met transformationele regressie en dat betekent dat je door middel van hypnose erachter probeert te komen wat de trigger is geweest of nog is voor een bepaald probleem.

Vaak zit daar namelijk ook de oplossing. Mensen begrijpen echt wel dat als ze minder maar wel gezonder eten ze af zullen vallen. Dat hoef ik ze niet te vertellen. Waar ik ze meestal wel bij kan helpen is om erachter te komen waarom ze dit probleem hebben.

Dus NEE geen easy fix want zo werkt het nu eenmaal niet. Jammer maar helaas. If you want to talk the talk you simply have to walk the walk. Oftewel: je zal in actie moeten komen.

Enigszins beduusd nam ze afscheid aan de telefoon na mijn advies om er eens goed over na te denken of dit  een stap was die ze wilde zetten.

Na anderhalve week belde ze terug omdat ze het wilde aangaan. Dus zogezegd zo gedaan.

Sessie

Tijdens de sessie bleek al snel dat ze van jongs af aan overal alleen voor stond. Ze werd, voor haar gevoel, niet gezien of gehoord en zeker niet aangemoedigd om dingen te doen of te laten. Er kwamen diverse ervaringen naar boven en steeds was het dezelfde boodschap. Ik moet het alleen doen. Er is niemand die mij wil helpen. Eten werd een goede vriend. En die rem zat er dan nooit op. En zo kwamen de kilo’s er langzaam bij. Niet overdreven veel maar genoeg om er vanaf te willen.

Het is iedere keer, ook voor mij, weer verrassend wat er naar boven komt tijdens zo’n sessie. En negen van de tien keer is de cliënt overdonderd omdat ze geen idee hadden dat die ervaringen achter hun probleem schuil gingen.

Tijdens de sessie werk ik dan met het zetten van een anker om ze te helpen herinneren aan de valkuil en zodat ze op dat moment een andere keuze kunnen maken. Het is van groot belang dat je dat anker direct begint te gebruiken zodat het geactiveerd blijft en je je onderbewuste ook laat zien dat je echt iets wil veranderen.

Bij een afspraak kijk ik ook altijd wat de Nine Star Ki reeks van iemand is zodat ik kan achterhalen of deze van invloed is op het probleem. Deze dame is een hout 4 en dat betekent dat ze de wensen van anderen bijna altijd voorrang zal geven boven haar eigen wensen. Please gedrag. Ook vaak weer een aanleiding om jezelf te verwennen wanneer het lastig wordt. Haar interesse was gewekt en snel namen we ook nog even de rest van het gezin door.

We namen afscheid met de afspraak dat ze zou bellen als het nodig was en met het advies om met name de eerste week echt streng te zijn voor zichzelf voor wat betreft voeding zodat de ombuiging in het onderbewuste zijn werk kon doen.

Systemisch werk volgens de vijf elementen

Na een aantal weken belde ze op omdat ze toch weer in haar oude patroon was vervallen. Aanleiding was een weekendje weg met haar dochter die het niet gezellig vond als zij niet ook gezellig meedeed bij de lekkere snack. Dus wederom koos ze niet voor zichzelf maar voor de ander.

We spraken af dat we systemisch zouden gaan werken om e.e.a. inzichtelijk te maken. De dag van de afspraak kwam ze binnen en toen ik vroeg hoe het ging zei ze: eigenlijk wel goed, ik heb besloten dat ik niet langer af wil vallen maar dat ik accepteer dat ik een paar kilootjes te veel meedraag en dat dat helemaal oké is. Ze kon ineens veel minder streng en veroordelend naar zichzelf kijken.

Het systemisch werk, ook volgens de vijf elementen en Nine Star Ki, maakte voor haar veel duidelijk. Soms verdrietig maar vooral verhelderend.

Ze ging tevreden de deur uit en ging zich richten op een aantal adviezen die ik haar vanuit haar elementenreeks heb meegegeven.

Zo kan het dus ook.  Soms denk je te weten wat je wil……………….totdat

Klik hier voor coaching

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties