BLOG

In welke valkuil trap jij?

In welke valkuil trap jij?
k

In welke valkuil trap jij?

Geschreven door: Debby Engels

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

19 juni 2022

Beloftes

We herkennen het waarschijnlijk bijna allemaal; de beloftes die je jezelf doet en vervolgens toch breekt. Morgen begin ik? Of dit nu over afvallen gaat of dat je iedere dag gaat wandelen of wat dan ook. Herkenbaar? Hoe vaak denk je daarna: jeetje, ben ik er weer ingetrapt? Vaker dan je zou willen, verwacht ik. Denk je dan ook minder positief over jezelf? Een situatie die velen van ons meerdere keren hebben meegemaakt en toch blijf je iedere keer weer in die valkuil trappen. In welke valkuil trap jij?

Ombuigen

Er is gelukkig ook goed nieuws, want je hersenen zijn in staat om nieuwe wegen in te slaan en dus te programmeren. Die negatieve gedachte die je hebt, kun je ombuigen. Zodanig dat je jezelf ook kan aanleren om helpende gedachtes binnen te krijgen. Dus met andere woorden: de niet helpende gedachte, net als in een computer, wissen en er een positieve helpende gedachte in programmeren. ‘Ik heb zin in een ijsje of een zak patat’ kun je leren ombuigen naar ‘ik heb zin in iets dat mijn lichaam echt voedt’. Of als je moe bent: ‘ik ga lekker zwemmen, wandelen, fitnessen’ of welke sport dan ook waar je blij van wordt, koppelen aan ‘daar krijg ik energie van’.

De verandering

Vaak stoppen we bij de eerste of tweede keer dat we de mist ingaan en hangen daar gelijk het etiket ‘mislukt’ aan vast. Die hardheid voor onszelf maakt dat we stoppen. Hoe zou het zijn om je brein zo te oefenen om iedere keer dat het niet is gelukt als een stapje dichter bij de oplossing te gaan zien? Dus niet ‘het is mislukt’, maar ‘dit is een leermoment’ en daarna gelijk weer de positieve gedachte om er te komen in beeld te brengen.

Elastiekje om je arm

In de hypnotherapie doen ze dat al jaren. Daar brengen ze je terug naar je successen en koppelen ze dat ook aan een ankermoment die je met je hand kan maken. Een andere techniek is een elastiekje om je arm en als je de neiging hebt tot iets wat minder goed voor je is, dat even uit te trekken en los te laten zodat je dat voelt. Die pijn moet dan de trigger zijn om je terug te brengen naar je positieve plan en dat je minder goede gedachte altijd op de lange termijn meer pijn oplevert.

Hersenen programmeren

Het mooie van deze technieken is dat je je hersenen echt leert her-programmeren. Dat het niet op wilskracht zaken gaat doen, maar echt op anders denken dat verankert zit in je systeem. Je hebt dus de keuze om je eigen gedachte te creëren. Deze techniek kun je dus op alles toepassen. Hoe zou het zijn als je na een dag werken denkt: ‘lekker ik ga gezond koken’ in plaats van naar de eerste beste snackbar of pizzeria te rijden. Dit kun je ook gebruiken om in je business de zaken te halen die je echt als gewenst resultaat wilt zien.

Zelfvertrouwen

Kun je je voorstellen wat dat ook met je zelfvertrouwen gaat doen? Dat je zonder moeite de afspraken met jezelf gaat nakomen. Herken je het, dat rotgevoel van ‘het is mislukt, ik kan dit niet’? En dat je dat nu geprogrammeerd hebt in ‘dit heb ik toch maar even mooi gefikst’.

Je kind krijgt een voorsprong

Denk bovendien nog even verder. Hoe mooi dit is als je dit gelijk je kinderen aanleert. Dat is een enorme booster voor de manier waarop zij over zichzelf denken. Als je dan ook nog inzicht in de talenten van je kind hebt, geef je je kind een enorme voorsprong. Hoe fijn is het als je de talenten van je kind en het succes daarin kunt koppelen om het kind te leren anders te denken? Waardoor het steeds meer mogelijkheden ziet in plaats van mislukkingen.

Leermomenten i.p.v. mislukkingen

Zo kun je de betekenis van het woord ‘mislukken’ veranderen in ‘leermoment’ en het is natuurlijk nog mooier als dit wordt opgenomen in alle woordenboeken. Je kind krijgt dan zonder moeite een boost om in zichzelf te geloven. Dat wil toch iedere ouder? Uiteraard betekent dit wel dat je die programmering een tijdje moet volhouden voordat deze voor je gaat werken. En lukt het een keer niet dan benader je het positief en dan kun je gewoon weer door.

Heb je hier hulp bij nodig, dan kun je altijd de hulp zoeken van een hypnotherapeut die het grote voordeel heeft op onbewust niveau je bewustzijn aan te raken.

Verwerken van trauma of angst

Wil jij meer inzicht wat kan helpen om je kind gelukkiger te maken, om zelfvertrouwen te vergroten of aan je eigen zelfvertrouwen of verdriet of trauma te werken? Download dan onze waardevolle cadeaus: https://eenkijkjeinjezelf.nl/gratis-downloadbare-ebooks/

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *