BLOG

Waar iets eindigt gaat ook weer een deur open.

blog deur open
k

Waar iets eindigt gaat ook weer een deur open.

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

16 januari 2022

Waar iets eindigt gaat ook weer een deur open. 

In april had ik mijn laatste gesprek met haar. Eindelijk zou ze verlost worden van de pijn. Een dame die vanwege haar ziekte alleen nog op bed kon liggen. Tien jaar lang belde ze me voor coaching zonder dat ze ooit één stap in mijn praktijk heeft gezet. Zij in haar wereld, ik in de mijne. Het bijzondere hiervan is dat ik alleen via haar stem en haar lach een beeld heb gevormd. Geen afleiding van beelden, maar puur de intonatie van haar stem, haar emotie. De dingen die ze zei die voortdurend indruk maakte.

Haar kleurrijke, spirituele wereld vanuit haar bed

Een dame die heel gestructureerd haar dag indeelde. De controle hield over alles wat er in haar wereld plaatsvond. Een enorme liefde voor haar partner waardoor ze nog veel langer de pijn heeft verdragen voordat ze deze beslissing nam. Een enorme spiritualiteit, een echte leider, die hoe klein haar wereld voor mij ook soms leek, tot grootse dingen in staat was. De wijze waarop zij met haar ziekte omging en haar pijn verdroeg, maakte dat ze een inspiratiebron was voor mij.

Iedere dag doelen stellen

“Doelen zijn er om gehaald te worden” zei ze regelmatig. Ze kon bijna niets meer, maar toch stelde ze zichzelf nog iedere dag doelen. Iedere dag probeerde zij het maximale eruit te halen. Met een enorme eerlijkheid en zuiverheid. Ik keek zelf altijd uit naar het moment dat ze weer belde. Soms vroeg ik mezelf wel eens af: wie coacht nou wie? Alhoewel een goede coach/therapeut leert van iedere cliënt.

Metaal 6

Controle willen hebben, leiderschap, spiritueel, doelen stellen en halen, inspireren…  allemaal zaken die bij het element metaal 6 horen. Metaal is ook gekoppeld aan de kleur wit die voor zuiverheid staat. Vaak zijn metaal 6 mensen verstandig/analytisch en erg in hun hoofd, waardoor het nog wel eens kan overkomen als hard of zonder emotie, ook dat hoort bij dit element. Er is wel een sociale betrokkenheid en altijd de bereidheid om je te helpen.

Afscheid – het laatste telefoontje

Ze belde om afscheid te nemen. Ze zei: “nog één lang gesprek met jou. Vandaag heb ik in het teken gezet om jou te bedanken.” Als een echte metaal 6 had ze de hele dag geregisseerd. Wat ze me nog zou zeggen en ze had zelfs geregeld dat ze die avond mijn lievelingsgerecht (curry) at. De hele week van toegroeien naar het afscheid had ze gekaderd in dagen van wie ze afscheid wilde nemen, één persoon of familie/gezin per dag.

Ik was de eerste op een zondag. De woorden had ze zorgvuldig uitgekozen – wat ook kenmerkend is voor metaal, goed voorbereid te werk gaan. Ze had veel langer de pijn gedragen dan nodig, allemaal omdat ze dit tot een goed einde wilde brengen. Ze wilde nog zoveel mogelijk tijd met haar geliefden hebben. Ook al was de pijn ondraaglijk, ze beet door tot het bittere eind. Trouw en verantwoordelijk – ook typische metaal 6 kenmerken.

Emoties laten zien kost soms tijd

Het duurde lang in al die jaren coachen voordat ik echt haar emoties en haar pijn mocht zien. Veel deed ze op wilskracht en discipline en vaak schakelde ze daarbij haar emotie uit. Het laatste jaar liet ze me juist wel veel van haar emoties zien, maar ook haar enorme spirituele filosofische kant. Ze voelde veel aan en was verbonden met het lijntje dat ik voor nu even ‘boven’ noem. Haar eerlijke zuivere manier van communiceren, ze durfde te confronteren dat deed ze ook al die jaren naar mij. Haar waarheid, en daar ging ze niet omheen, ook zo passend bij haar blauwdruk van metaal 6.

Ik voel haar regelmatig

Heel regelmatig voel ik nu haar energie. Als het bijvoorbeeld weer een puinhoop in mijn huis is, dan hoor ik haar stem in mij: “ruim het gewoon gelijk op.” Met andere woorden: breng structuur aan, maak een plan en zet je doelen. Ook als ik mezelf wel eens in de slachtoffer positie zet, denk ik aan haar. Ik verman me dan en kan door.

Stiekem met je gedanst

Als de zon schijnt en ik hoor ook nog het nummer ‘Ik heb stiekem met je gedanst’, dan kan er een traan over mijn wangen rollen. Haar nummer, omdat ze haar bed niet meer uit kon en in haar hoofd stiekem regelmatig met iemand danste. In ons laatste gesprek hebben we in ons hoofd ook even samen gedanst. Ze vroeg me: “denk je nog regelmatig aan me als de zon schijnt en jij in het zwembad je baantjes aan het trekken bent?” Ik kan geen vijver, sloot, zwembad zien en dan is ze weer even bij me.

Zelfs nu geeft ze me nog nieuwe inzichten

Dankbaar denk ik aan de mooie gesprekken, hoeveel ze aan mij heeft gehad, zei ze. “Jij was de enige die zonder oordeel altijd de juiste woorden weet te vinden.” Nu denk ik: wat een leermeester ben jij voor mij geweest. Wat heb jij me veel kanten van metaal 6 laten zien die niet als talent in mijn dna zijn ingebracht. Wat ik van haar geleerd heb, neem ik mee.

Zelfs nu geeft ze me nog nieuwe inzichten omdat ik haar manier van denken als mijn broekzak ken. Als je me een jaar geleden had verteld dat ik een hele nieuwe business erbij zou gaan doen, dan had ik je voor gek verklaard. Veel van haar woorden hebben daar invloed op gehad. En dat met een dame die ik nooit in mijn leven gezien heb, maar die wel in mijn hart woont en waar ik nog regelmatig stiekem mee dans. Wat heeft zij veel deuren voor mij geopend.

Nieuwe Chinese jaar

1 Februari begint het nieuwe Chinese jaar. Dan stopt het metaal 6 jaar en gaan we over naar het aarde 5 jaar. Vandaar dat ik nu begonnen ben met een korte weergave van de zaken die bij metaal 6 horen. En ik kon geen beter voorbeeld nemen dan deze dame. We hebben het afgelopen jaar juist veel in structuur gezeten, mede dankzij corona (een virus dat de longen aantast en diezelfde longen horen bij metaal 6). We gaan naar het aarde 5 jaar dat vraagt om leiderschap. De volgende keer ga ik daar verder op in.

Onzekerheid omzetten in zelfvertrouwen

Loop jij nu al tegen je eigen onzekerheden aan of zie je veel onzekerheid bij je eigen kind(eren) en wil je ook dat deuren voor je openen? Wil je een boost om je onzekerheid om te zetten in zelfvertrouwen? Boek dan via email contact@eenkijkjeinjezelf.nl alvast een gratis cadeau van een online sessie van een half uur. Dan kan ik meekijken naar jouw situatie en je minimaal 3 tips van onschatbare waarde geven.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *