BLOG

De koe en de kolibrie

de koe en de kolibrie
k

De koe en de kolibrie

Geschreven door: Debby Engels
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

3 november 2021

De koe en de kolibrie

Vorig jaar zat ik in een online cursus conversationele hypnose. We moesten daar in breakout rooms steeds met elkaar oefenen om de technieken onder de knie te krijgen. Op een gegeven moment was ik tijdens een oefening aan het vertellen over onze reis naar Brazilië. Er ontstond een mooie discussie over waarom mensen op vakantie gaan. En zo kwamen we op de het vergelijken van de koe en de kolibrie.

Op vakantie gaan doe je vaak om nieuwe dingen te zien, andere culturen te ervaren en zo ons spectrum te vergroten. Op zoek naar de kolibrie dus. De kolibrie staat in dit geval voor alles wat anders is dan zoals we het in Nederland kennen. Voor ons is de kolibrie een uitzonderlijk dier.

We realiseerden ons ook meteen dat dat voor bezoekers aan ons land ook zo geldt.

Vaak zijn zij gefascineerd door de prachtige zwart/wit koeien die ons land rijk is.

Metafoor

Tijdens dit gesprek realiseerde me ik wat een mooie metafoor dit is in ons leven. Vanuit Nine Star Ki zijn we altijd bezig met de talenten van onze cliënten. En wat valt er altijd opnieuw op: de talenten van de ander worden altijd bestempeld als bijzonder en groots. De talenten van de cliënt zelf zijn altijd normaal, bescheiden en worden vaak afgedaan met: “dat kan toch iedereen”.

De cliënt realiseert zich niet dat een ander ook zo tegen zijn/haar eigen talenten aankijkt en soms ook jaloers kan zijn op de talenten van de ander. De koe en de kolibrie. We willen dat wat we niet hebben of niet denken te hebben. Klinkt dit herkenbaar voor jou?

Op de foto zie je de houten kolibrie die gemaakt is als een herinnering aan onze prachtige reis. Daaronder de koe die al jaren in ons huis staat ter herinnering aan mijn werkzaamheden van de Levenskunst beurs.

Terwijl we dit gesprek hadden viel het oog van mijn oefen maatje op het feit dat in mijn huis deze twee zo mooi in één beeld gevangen waren. Grappig dat ik daar nog nooit bij stil had gestaan.

Nu is het een mooie reminder voor mij dat je blij mag zijn met de talenten die je hebt gekregen en dat het prettig is te weten dat andere talenten ontwikkeld kunnen worden. De koe en de kolibrie, zo simpel kan het zijn.

Misschien vind je dit ook interessant…

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *