BLOG

Een webshop vol geluk

een webshop vol geluk
k

Een webshop vol geluk

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

3 april 2022

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In mijn naïviteit dacht ik 10 jaar geleden dat dit een hele makkelijke stap zou zijn. Ik dacht ook dat ik veel zou leren als ondernemer. Dat laatste klopt, maar als ik eerlijk ben, is het veel meer de beste opleiding voor je persoonlijke ontwikkeling.

Vorige week op 23 maart begon een nieuw avontuur naast mijn bestaande praktijk: een nieuwe webshop. Ook daar is het net weer alsof je leert lopen, vallen en opstaan, soms weer kruipen om dan toch weer op te gaan staan. Voor een aarde 8 (nine star ki) zoals ik is het een groot ontwikkeling- en opleidingsfeest.

Dat je gaat doen wat je leuk vindt
En nu ontwikkelen we door. Een wereld van marketing en sales van producten gaat voor ons open. En dit is precies wat we kinderen ook gunnen. Dat je gaat doen wat je leuk vindt en daarmee een enorm ontwikkelingsproces ingaat. Hoe fijn is het als je dat al met de paplepel ingegoten krijgt?

Waar word je echt gelukkig van?
Het verwachtingspatroon van kinderen is ook steeds meer in ontwikkeling. Toen ik jong, was ging je na school buiten spelen. In mijn pubertijd bracht ik veel tijd door op de tennisbaan. Als ik naar kinderen van vrienden kijk, ziet dat er nu heel anders uit. Buitenschoolse opvang, maar ook meerdere verenigingen waar kinderen naartoe gaan, vrijwillig of niet. En dan hebben we het nog niet gehad over wat het tijdperk corona met kinderen heeft gedaan! Onze maatschappij is steeds meer ingericht op prestatie en minder op waar word je echt gelukkig van?

Sturen op het geluk van je kind
In mijn ogen is dat echt veel belangrijker. Er wordt hier en daar ook al op ingegrepen. Bij veel voetbalvelden mogen ouders niet meer aan de kant van alles roepen om het kind tot een hogere prestatie te pushen. Een goede vriendin van mij kreeg te horen dat haar dochter eigenlijk te slim is en naar een andere school zou moeten om haar prestaties beter tot haar recht te laten komen. Ze ging er niet op in omdat het de derde keer in een paar jaar zou zijn vanwege een verhuizing. Haar dochter heeft het erg naar de zin op deze school en ze vond het welzijn en geluk van haar dochter belangrijker dan nog meer prestatie, nog meer kennis.

Ontwikkeling op dingen die je graag doet
Ontwikkeling vindt ook plaats in de dingen die je leuk vindt en als je jong bent is dat juist de tijd om dat helder te krijgen. Als ik gelijk had geweten waar ik goed in was, had ik vroeger andere keuzes gemaakt. Ooit een secretaresse-opleiding gedaan, maar dat paste totaal niet bij mij. Dit is ook de reden waarom wij in onze webshop diverse cadeautjes hebben ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de talenten van je kind en nog belangrijker: het geluk van je kind. Als een kind doet wat het leuk vindt, bouwt het op een natuurlijke manier aan zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Met als voordeel dat het zich veel makkelijker een weg baant en het vertrouwen heeft om nieuwe dingen uit te proberen.

Hoogsensitiviteit
Daarnaast speelt er nog iets anders. De meeste kinderen van deze tijd zijn veel bewuster en sensitiever. Waar vroeger geleerd werd om zo snel mogelijk te stoppen met huilen, wordt er nu veel meer aandacht besteed aan het gevoel van het kind. Een goede ontwikkeling. Er worden ook veel meer sensitieve kinderen geboren. Het wordt nu ook meer geaccepteerd. In mijn jeugd bestond het woord nog niet en juist omdat ik heel veel aanvoelde, werd dat niet begrepen. Hoe fijn is het als je vanaf de geboorte al weet wat de blauwdruk (de talenten waar je kind mee geboren is) in kaart zijn gebracht zodat je daar als ouder feilloos op kunt inspelen. Dat je daarnaast ook je eigen talenten en valkuilen kent. Zodat je echt begrijpt waarom je met het ene kind makkelijker knuffelt en het andere kind veel minder behoefte heeft aan die aanraking.

Talenten en zelfvertrouwen
Wil je gelijk inzicht in je talenten of dat van je kind? Kijk in onze gloednieuwe webshop

Wil jij meer inzicht wat kan helpen om je kind gelukkiger te maken en zelfvertrouwen te vergroten? Of wil je aan je eigen zelfvertrouwen werken? Download dan ons waardevolle (gratis) e-books.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *