BLOG

Tweeling: ze zijn zo anders

tweeling-ze zijn zo anders
k

Tweeling: ze zijn zo anders

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

9 november 2021

 Ze is oma van een prachtige tweeling en vraagt maar hoe kan dat nu met tweelingen. Onze tweeling heeft dezelfde getallen maar ze zijn zo anders. Klopt dat nine star ki dan wel?

Herkenbaar want ook mijn eigen zus heeft een tweeling inmiddels volwassen maar ook allebei erg verschillend.

Ze zijn zo anders

Allereerst is natuurlijk niet alleen de nine star ki bepalend in wie je bent. Ook de dingen die je in het leven meemaken hebben invloed op wie je bent en hoe je handelt. Dat geldt natuurlijk ook voor tweelingen. Echter kan dat dan ook al als ze heel jong zijn? Ja natuurlijk want iedere geboorte is anders en daar begint eigenlijk al het verschil in beleving. Bijna iedereen die een broer of zus heeft, herkent ook vast dat je beiden dezelfde opvoeding hebt gehad en toch anders hebt beleefd. Zo is dat ook met tweelingen. Het feit dat je dus een tweeling bent maakt zeker dat er heel veel gelijkenissen zijn maar ook veel verschillen.

Een concreet tweeling voorbeeld water 1 aarde 2 hout 4

Een tweeling 2 meisjes van 4 jaar. Het eerste getal wie ze in de kern zullen zijn als ze volwassen zijn is water. Het kinds getal is aarde 2 en het getal in hun handelen is hout 4. Het ene kind is angstiger dan het andere en meer zorgend. Het andere kind is veel meer van het avontuur, rijke fantasie en van veel dingen doen. Het zijn beiden intelligente kinderen met veel gevoel en intuïtief. Hierin komt absoluut het water naar voren. Echter het ene kind leeft veel meer het tweede getal zorgen voor en is wat onzekerder. Het andere kindje is juist van het avontuur en de rijke fantasie.  Het kan dus zowel bij tweelingen als bij individuele personen dat je in je eerste getal wel water bent maar toch meer je tweede of derde getal leeft.

Ook in het lichamelijk contact kan het dan anders zijn. Het ene kind dat meer aarde 2 leeft meer behoefte heeft aan veiligheid, knuffelen en aanraken. Het andere kind juist meer behoefte heeft aan vrijheid en veel bewegen. Echter kan ook  het bewegen voor allebei gelden als ook het andere kindje juist dat stukje van hout 4 ook leeft.

De invloed van ouders

Ook hoe je ouders met je omgaan en welke eigen elementen ze hebben en leven spelen hierbij een rol. Een aarde 2 moeder zou de neiging kunnen hebben het voor het kind dat veel meer hout 4 leeft het te willen afremmen in het beleven van avonturen. Dit omdat moeder zelf van veiligheid houdt en minder van de verandering. Het kindje wat wel dan aarde 2 leeft zit dan veel meer in haar eigen comfortzone.  Stel dat moeder of vader hout 4 in het eerste getal is. Dan zou juist het kindje met hout 4 veel meer overeenkomsten hebben. Het zou kunnen dat het meisje dat aarde 2 veel meer leeft daardoor meer avontuur zou krijgen terwijl er een grotere behoefte juist aan veiligheid is.

Dus kortom niet alleen je eigen elementen spelen een rol maar ook hoe de ouders zelf in elkaar zitten. Dit alles maakt dat zelfs bij tweeling met dezelfde elementen er toch hele grote wezenlijke verschillen kunnen en zullen zijn. Tenslotte bestaat ook een tweeling uit 2 unieke individuen en dat blijft uiteindelijk ook bepalend in hoe je dingen beleeft en hoe je handelt.  Dit maakt dus ook dat de rol van jezelf als ouder invloed heeft op hoe het kind omgaat met zijn of haar nine star ki reeks.

Geen Herkenning in je nine star ki getallen?

Zelfs dit is dus mogelijk. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een water 1 vuur 9 en metaal 6 bent. Door je grote behoefte aan controle zou het dan kunnen dat je veel meer je metaal 6 leeft dan je water 1. Je leeft dan veel meer volgens regels en structuren en ondanks je vermogen tot diep voelen kies je voor de structuur. Er is dan waarschijnlijk vanuit je water 1 die gevoelig is voor angst iets gebeurd waardoor je veel meer die controle gaat leven en dus je je zelf niet goed herkent in de eerste getallen. Als 1 van je ouders dan ook metaal 6 in zijn of haar reeks heeft gehad dan kan het zijn dat je dat hebt overgenomen.

Probeer daarom dan ook altijd als je een nine star ki rapportage leest te kijken waarin je je herkent en waarin niet. Of er een oorzaak is waardoor je bijvoorbeeld meer in je controle kant zit zelfs als je bijvoorbeeld in je eerste getal een hout 4 bent die juist van  het avontuur is. Of laat het je uitleggen. Wil je meer weten bestel dan nu de rapportage van je eigen reeks.

Like een kijkje in jezelf pagina op facebook, Instagram en linked in en dan krijg je ook steeds meer informatie en dus inzicht in de nine star ki elementen.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *