BLOG

Programmeren van je kind

onzekerheid
k

Programmeren van je kind

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

6 oktober 2021

Weet je nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn? * author unknown

Al vanaf de dag dat je in de baarmoeder van mama rondzwemt word je geconditioneerd? Mama en papa beginnen tegen de baarmoeder te praten en jouw zuivere ik pakt die boodschappen al op. Het onbedoeld programmeren van je kind begint.

het echte programmeren van je kind

Dan komt de dag dat je werkelijk de wereld op komt en dan begint het. De programmering. Hoe je omgeving graag wil dat jij je gedraagt. Uiteraard allemaal met de juiste intentie om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw levensweg. Dat begint met de waarden en normen waar zij in geloven op jou over te brengen. Variërend van aanmoediging dat je iets goed gedaan hebt tot feedback als zij vinden dat iets op een andere manier tot beter resultaat leidt.

Hoe groter je wordt, hoe meer mensen jou beginnen te fine tunen. Uiteraard met de best bedoelde overtuigingen, en aanmoedigingen ook als deze soms niet realistisch zijn. Omdat ze van je houden kijken zij ook gekleurd naar jou. Dit hele pakket van input komt voort uit hun behoefte om jou een zo veilig mogelijk gelukkige jeugd te geven. Om zo jouw kansen te vergroten om als je volwassen bent een stabiel en gelukkig leven te kunnen leiden. Iedere ouder maakt tenslotte keuzes op basis van wat hij of zij denkt dat voor jou de beste optie is.

Gebeurtenissen

Ook een belangrijke rol spelen de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden! Groei je op in een stabiel gezin met veel liefde, dan is de kans groter dat je dichter bij je eigen essentie kunt blijven. Stel je voor dat je een scheiding van je ouders meemaakt. Of het verlies van 1 van je ouders, broertje of zusje. De impact van gepest worden op school. Zo zijn er allemaal gebeurtenissen in je leven die je vormen. Die je mogelijk onzeker of angstig maken en die bepalen hoe jij naar de wereld kijkt.

Ze hebben niet alleen invloed op hoe je kijkt maar ook op hoe je je gedraagt en op de keuzes die je maakt. Ze hebben ook impact op hoe jij naar anderen kijkt. Waarschijnlijk als je dit leest ben je nu volwassen. Weet jij nu wie je werkelijk bent en wat bij je past? Herken je dit voor je zelf en mogelijk ook hoe jij bezig bent met het programmeren van je kind?

Nine star ki

Hoe zou het dan nu toch zijn om met behulp van een methode nine star ki genoemd om weer een kijkje te krijgen in wie jij werkelijk bent. Wat je echte verlangens zijn? Nog belangrijker inzicht te krijgen waar jij echt goed in bent. Wat doet jouw hart sneller kloppen? Waar word jij blij van?

Via een eigen ontwikkeld nine star ki systemisch verbinden methode (net zo iets als familieopstellingen met poppetjes) kun je inzicht krijgen in wie jij in de kern bent. Hoe jij de ander ziet en daarnaast wie de ander werkelijk is. Natuurlijk blijf je afhankelijk van anderen en zal je ideeën, visies van anderen een rol blijven spelen in je leven. Het mooie van nine star ki is dat je in aanraking komt met de talenten en valkuilen waar je mee geboren bent.

Nu denk je misschien maar dat is ook het programmeren van je kind? Dat klopt alleen wel vanuit je eigen keuzes zonder oordeel. Jij bepaalt en jij krijgt inzicht in wie je zelf werkelijk bent. Hoe je naar de ander kijkt en wie de ander werkelijk is, vaak met verbluffende resultaten. Het maakt je zekerder en het zorgt ervoor dat je nieuwe stappen durft te zetten. Het geeft je inzicht in de waarden en normen die aan jou met liefde opgelegd zijn en die misschien toch niet helemaal bij je passen. Hierdoor ben jij in staat bent om je eigen transformatieproces van wie je werkelijk wilt zijn te begrijpen. Inzicht geeft uitzicht voor je vervolgstappen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor je kind(eren) als je die hebt. Ook daarin krijg je dan inzicht wie ze zijn of hoe je ze ziet.

Lijkt je dat wat bel me dan voor een gratis sessie dan gaan we samen een kijkje in jezelf nemen.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *