BLOG

Met lef nieuwe avonturen aangaan

met lef avonturen aangaan. knappe kanjer poster piraat - motiverende quote
k

Met lef nieuwe avonturen aangaan

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

2 juni 2022

Met lef nieuwe avonturen aangaan. Iedereen kent wel de zin “ík heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan!”  Deze zin wordt altijd aan Pipi gekoppeld maar is niet van haar hand. Toch is het logisch dat veel mensen deze quote bij haar plaatsen omdat in de serie zij ieder avontuur aanging. Velen van ons zijn groot geworden met deze serie en hebben vol bewondering naar haar lef en levensstijl gekeken. Zelfs op dit moment zijn er nog heel veel Pippi fans.

Aarde 5/de piraat

Dit jaar volgens de nine star ki zitten we in het jaar van aarde 5. In kinderterm hebben wij de naam aarde 5 gewijzigd in de piraat. Ook de piraat denkt in termen van ik doe het gewoon ook al heb ik het nog nooit gedaan. De piraat is van nature iemand die met veel zelfvertrouwen zich in avonturen stort. Hij twijfelt niet of hij het kan en stapt er gewoon in.  Dit jaar zitten we dus eigenlijk wel in de energie van de pionier die dingen uit probeert

Gesprek met cliënt

Tegenover mij zit een man die  me super fascineert. Aan de ene kant super succesvol en aan de andere kant wispelturig en onzeker. Deze onzekerheid wordt iedere keer ontkent. Zodra ik dat onderwerp aanraakt gaat hij heel snel over in zijn successen. Ik vraag hem waarom hij het zo moeilijk vindt om zijn onzekere kant te gaan onderzoeken. Hij probeert weer om er overheen te praten maar nu laat ik niet los en beschrijf wat ik zie in zijn gedrag.

Na even trekken komen de tranen. Eindelijk komt hij met zijn verhaal dat hij altijd wel stoer en zeker moest doen in zijn thuissituatie vroeger  om te kunnen overleven. Dat is zijn levenshouding geworden, alleen maar het succes najagen en vooral niet laten zien dat je ook kwetsbaar kan zijn. Hij is in zijn elementen ook echt een piraat. Zeker naar de buitenwereld maar onzeker van binnen. Dit weet hij net als een piraat goed te verstoppen.

Emoties laten zien

Het heeft hem zakelijk veel gebracht. Privé helaas niet, hij merkt dat mensen afhaken. Ook zijn relaties mislukken. Heel veel sociale contacten en makkelijk met mensen om kunnen gaan maar dichterbij laten is het probleem. Terwijl hij wel voor iedereen klaar staat zijn echte vriendschappen dus een probleem. Dit typeert ook de piraat.  De piraat vindt tegenspraak, feedback ook lastig maar zodra ze zover zijn om het toe te laten komt ook die kwetsbare kant naar voren.

Drie weken later

Drie weken later belt hij mij. Hij had tijdens een managementmeeting het onderwerp waar ben jij kwetsbaar in op de agenda gezet. Hij had zelf het voortouw genomen en was over zijn eigen masker en houding begonnen. Ook had hij aangegeven dat hij vaak over zijn successen sprak om zijn onzekerheid te verbloemen. Dit past ook bij de aarde 5/piraat  om dan in een keer het oude systeem of patroon te doorbreken. Het was een prachtige meeting geworden waar zijn managementteam allemaal een stukje van hun kwetsbaarheid hadden laten zien. Daarnaast hadden ze ook feedback aan elkaar gegeven over onuitgesproken zaken uit het verleden. Dan in eens het voortouw nemen en de leidersrol pakken past daar helemaal bij. Dit zijn typische eigenschappen van de piraat.

 

Wil je meer inzicht in je eigen elementen kijk dan  op https://eenkijkjeinjezelf.nl/shop/rapportages/rapportage-vanaf-10-jaar

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *