BLOG

Kinderen en hun blauwdruk

Kinderen en hun blauwdruk
k

Kinderen en hun blauwdruk

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

30 januari 2022

Kinderen en hun blauwdruk. Kinderen zoveel mogelijk laten opgroeien vanuit hun blauwdruk. Je herkent ze vast wel, van die super positieve mensen met enorm veel goede ideeën. Het lijkt wel of de ideeën zo komen aanwaaien. Vaak zijn ze ook nog eens heel sensitief en lijkt het alsof ze al een kijkje in de toekomst kunnen nemen en daar ook op anticiperen. In de Nine Star Ki (Chinese astrologie) valt dit soort type mensen onder het element hout 3.

Hier volgt vanuit de leer van de Nine Star Ki een kort animatiefilmpje waarin ik de positieve eigenschappen van het element hout 3 uitleg.

Ze is iedereen steeds een stapje voor
Een tijdje geleden had ik een typische hout 3 klant; een zeer geslaagde zakenvrouw, alles wat zij aanraakt verandert in goud. Ze is creatief in haar denken en ze is iedereen steeds een stapje voor. Daarnaast is het ook nog eens een bescheiden charismatisch persoon die een inspiratiebron is voor anderen. Brainstormen vindt zij leuk en daar is ze ook uitermate goed in. Ze inspireert en denkt mee. Maar wat ik nog interessanter vond, was wat zij vertelde over haar tweeling, met uiteraard dezelfde geboortedatum.

Leren van je kinderen
Ze vertelde dat ze veel leert over haar eigen kinderen en ze vindt het soms pijnlijk om te zien dat een van haar kinderen met iets zit wat zo reflecteert op haar eigen pijnlijke stukken. Mijn klant vindt het zelf namelijk moeilijk om naar haar echte emoties te gaan. Ze blijft liever in haar positieve bubbel dan naar het gevoel eronder te gaan. Ze wil alles snel en als iets niet lukt, frustreert dat haar. Dan kan ze letterlijk ontploffen; ook iets wat bij hout 3 hoort, ongeduld en snel boos kunnen worden.

Ieder kind is anders, zelf bij een tweeling
Haar tweeling ging – toen ze een jaar of 5 waren – op gymnastiek. De ene dochter was daar razend enthousiast over, de andere dochter ging braaf naar de lessen, maar haar enthousiasme was ver te zoeken. Hun moeder (mijn klant) dacht: dat komt vanzelf als ze gaat zien hoe goed ze erin is. Beide meisjes waren ook lenig. Er was een soort van gymnastiekvoorstelling waarbij de ouders mochten kijken. Haar ene dochter glom van plezier en haar andere dochter was aanwezig. De voorstelling vond plaats en ze deden het allebei erg goed.

Hout 3
Op een gegeven moment zag de moeder de minder enthousiaste dochter blij op haar afstormen. Ze dacht: zie je wel, ik heb gelijk… even doorzetten en dan komt het enthousiasme vanzelf. Ze vroeg aan haar dochter waarom ze zo blij was. “Mam, ik mocht samen met het zusje van Inge tekenen. Haar moeder had papier en krijtjes meegenomen en ik heb zo leuk getekend.” Op dat moment viel bij mijn klant het kwartje dat ondanks dat ze authentiek zijn, het ene kind heel veel had met bewegen (absoluut behorend bij hout 3) en het andere kind van tekenen hield, zodat ze visueel haar ideeënwereld op papier kon zetten (ook hout 3).

Doen wat hoort bij de blauwdruk van je kind
Deze moeder besloot haar dochter op tekenles te doen en ze schafte al snel allerlei producten aan, zodat haar dochter ook thuis heel vaak kon tekenen. Haar andere dochter tekende af en toe wel mee, maar speelde toch liever buiten en wilde veel bewegen. Een tweeling met dezelfde nine star ki getallen en toch doen ze in handelen anders.

Gratis online sessie
Zie je veel onzekerheid bij jezelf of bij je eigen kind(eren)? Of dat ze zich terugtrekken, niet enthousiast zijn? En wil je ook dat deuren voor jezelf of je kind openen? Book dan alvast een gratis cadeau van een online sessie van een half uur: via de mail contact@eenkijkjeinjezelf.nl. Dan kan ik meekijken naar jouw situatie en je minimaal 3 tips van onschatbare waarde geven.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *