BLOG

Is dit mijn kind?

kind verandert
k

Is dit mijn kind?

Geschreven door: Debby Engels
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

18 september 2021

Is dit mijn kind?

Voor me zit een moeder die het even niet meer weet. Haar kind ontspoort en ze krijgt er slecht contact mee. Het lijkt wel of er een ander in mijn kind is gekropen zegt ze. Ik herken haar niet meer. Ze neemt niets van me aan en ze doet maar wat ze zelf wil.

Onbestuurbaar

Ze houdt totaal geen rekening met de rest van het gezin en zo langzamerhand breekt dat het gezin aardig op. Haar man en zij zitten ook nog eens niet op dezelfde golflengte. Hij vindt dat het allemaal nog wel meevalt maar hij hoort niet hoe hun kind af en toe tekeer gaat tegen de andere gezinsleden. Hij is er nooit bij en als hij er is dan is het net of haar kind weer zichzelf is en dan is er dus niets aan de hand.

Vader is hout 3, net als de dochter en hij kan zelf ook nogal eens snel opvliegen maar ziet dat niet zo. Het is ook zo weer over en hoeveel invloed dat heeft op de rest van het gezin dat is verwaarloosbaar volgens hem. Hij snapt zijn kind dus en daarom ziet hij er ook de ernst niet van in.

Verschillen en wat te doen?

Moeder is echter een aarde type en houdt van harmonie. Ze piekert over wat zij fout doet en hoe ze ervoor kan zorgen dat iedereen zich fijner bij elkaar voelt.

Het hout kind zit vol met plannetjes en dat betekent dat er nogal wat in dat hoofd kan omgaan. Het is onrustig en kan er soms moeilijk de aandacht bij houden.

Hout kind

Wanneer een hout kind hier last van heeft dan is het van belang dat er veel structuur wordt geboden waarbinnen het kind kan opereren. Het is als ouder goed om je te realiseren dat de concentratiespanne van een hout kind kort is. Wanneer je dus vraagt of ze lang aan het huiswerk willen zitten, dan is dat vragen om problemen. Dat is gewoon teveel gevraagd. Wissel het af met even spelen en een momentje van aandacht met een glaasje limonade en een koekje. Beloon ze als ze even goed gewerkt hebben en geef ze het gevoel dat je het begrijpt dat ze even van hun plek af moeten. Geef het ook rustmomenten en vraag dan ook echt even niets van ze. Het hoofd moet letterlijk tot rust komen.

Advies

We bespreken ook nog even dat zowel vader als moeder zich hieraan moeten houden want anders werkt het niet en zal dochterlief er niets van leren. Het is geen onwil maar meer het feit dat ze hun eigen element nog niet zo goed begrijpen. Wanneer het kind zich realiseert dat het zo meer gedaan krijgt, dan zal het op een gegeven moment vanzelf dat element omarmen. Want dat is ook belangrijk.

Met dit advies gaan de ouders aan de slag en hopelijk herstelt op deze manier de harmonie in hun gezin weer.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *