BLOG

Dat heb ik dat gevoel

heb ik dat - schade
k

Dat heb ik dat gevoel

Geschreven door: Carol van Eijck

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

18 oktober 2021

Dat heb ik weer gevoel!

Eens in de zoveel tijd komt het monster van het heb ik weer gevoel op bezoek. Zo ook vandaag. Ik lag nog lekker om 7.30 uur in mijn bed toen het eerste telefoontje van de dag kwam. Gelijk een zwaar gesprek met iemand die in zwaar weer verkeert en om mijn expertise vroeg. Om een uur of 10.00 ’s ochtends is dat toch wat gemakkelijker dan als ik net mijn ogen heb geopend en eigenlijk nog maar 1 ding wil nl. nog even 10 minuten de warmte van mijn bed. Op zo’n moment bekruipt me weer even het heb ik dat gevoel. Uiteindelijk mijn bed uit, douchen en daarna ontbijten en aan het werk.

Storing in het werkproces

Eindelijk aan het werk, de eerste gesprekken. Lekker in de flow niets aan de hand maar helaas te vroeg gejuicht. De deurbel: “sorry mevrouw, ik heb op uw auto ingereden”. Mijn auto die keurig voor mijn huis in een parkeervak geparkeerd stond. De tweede keer vandaag heb ik dat weer gevoel (het was tenslotte al de derde keer in een paar jaar tijd) dat iemand het nodig vindt om op mijn auto in te rijden.

Geluk bij een ongeluk

Dankzij een alerte buurvrouw kon deze man niet doorrijden zonder zich bij mij te melden. Helaas was dat de vorige keer anders. Vervolgens 2 uur bezig met invullen van formulieren, zijn baas die niet blij was. In eerste instantie alleen vaag de verzekeringsmaatschappij wilde opgeven zonder polisnummer. Gelukkig ben ik assertief en heb ik dus gezorgd dat alle informatie netjes ingevuld werd. Het dat heb ik weer gevoel was weer gevoed.

Schadebedrijf

Bij het schadebedrijf aangekomen wachten, wachten tot ik eindelijk geholpen werd. Ik was al niet in een goed humeur. En als dan de service niet helemaal is zoals ik hoop dan komt dat monster weer langs van oh heb ik dat weer. Schade ergens tussen de 1000 en 1200 euro, gelukkig op kosten van de verzekering van de veroorzaker. Al met al een paar uur tijd kwijt. Haastig terug om nog snel alvast wat eten voor vanavond voor te bereiden want om 16.00 uur een sessie en dan is het absoluut fijn als het eten al bijna kaar is.

Sessie

Client een kwartier eerder en ik was nog bezig om het systemisch veld alle poppetjes en wat ik er nog al niet meer voor gebruik netjes neer te zetten. Maar hoe kan het anders op een dag als vandaag, zo’n dag die nooit loopt zoals ik hoop. Prachtige sessie met veel inzichten. Wat ben ik blij met nine star systemisch werken op mijn manier.

Aan de deur.

Tijdens de sessie wordt er 2x aangebeld. Eerst de jongeman die het vanochtend veroorzaakt had om te weten wat het schadebedrijf had gezegd. Vervolgens de alerte buurvrouw. Heel lief maar ik ben aan het werk. Dus kort gehouden en verder met de sessie.

Net klaar en ja hoor weer telefoon. Alsof de dag niet even 1 minuutje voor mezelf tussendoor heeft. Vervolgens denkt mijn computer stik jij er maar even in ik doe het niet meer maar gelukkig was dat weer snel opgelost.

Verrassing

Vervolgens belt mijn beste vriendje met heel lief nieuws dat hij speciaal omreist in Azië om voor mij een speciaal cadeautje op te gaan halen. Ja, dat heb ik ook weer op een dag dat je denkt dat alles tegenzit dat er iemand is die zo iets liefs doet. Hierdoor realiseer ik me weer dat een “heb ik weer dag” altijd gecompenseerd wordt met iets of iemand die iets super liefs doet. Dat maakt dat dit soort dagen niet fijn zijn maar meestal toch ook wel lichtpuntjes hebben als je het maar wilt zien.

Dus de volgende keer dat jij ook zo’n dag hebt, bedenk je dat er vaak wel wat is dat maakt dat zo’n dag een stuk dragelijker wordt. En dat terwijl ons bedrijf een kijkje in jezelf heet, vergeet ik zelfs dat ik veel eerder dat kijkje in mezelf had mogen toepassen.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *