BLOG

Bitter sweet

Bitter sweet - scheiding
k

Bitter sweet

Geschreven door: Debby Engels
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

23 oktober 2021

Bitter sweet

Ze hebben alles geprobeerd maar uiteindelijk blijkt dat deze twee lieve mensen gewoon simpelweg zo anders in het leven staan dat het samen niet werkt. Ook dat kan.

Vijf elementen: Nine star ki

Wanneer je vanuit de vijf elementen kijkt naar mensen en hun karakters dan weet je dat sommige combinaties een uitdaging kunnen zijn, denk maar aan water en vuur. Werkt dat dan niet, hoor ik je denken? Mijn visie is dat iedere combinatie werkt en geen enkele combinatie werkt.

Vaak betekent het weten hoe de ander in elkaar steekt dat je daardoor meer begrip kunt opbrengen voor de manier waarop de ander in het leven staat. Dat wil echter niet zeggen dat je je daaraan kunt conformeren. Soms is alle moeite en liefde gewoon simpelweg niet genoeg om de verschillen te overbruggen. Bitter sweet dus!

Verschillen

Zo ook bij dit stel. De één voortvarend en enthousiast en de ander wat terughoudend en voorzichtig. Het kan zijn dat één van beiden zich zodanig aanpast aan de verlangens van de ander dat die persoon uiteindelijk zichzelf kwijtraakt. Of beiden passen zich aan en leven als een soort eeuwig compromis. Soms werkt het en soms ook niet. Het leven is geven en nemen. Maar als beiden met alles wat ze in zich hebben alles gegeven hebben wat zij konden en het blijkt niet genoeg dan is er uiteindelijk maar één moedig besluit te nemen en dat is elkaar loslaten.

Verdrietig? Zeker. Lastig? Ook. Maar uiteindelijk hoop je dat beiden hun weg hierin zullen vinden en vooral dat ze zichzelf weer terugvinden. Een relatie is nooit zomaar ontstaan. En het is een stukje van het levenspad dat je gedurende een periode samen bewandelt. Ergens zullen ze altijd aan elkaar verbonden blijven maar wordt het voor beiden ook weer een avontuur om de verbinding met zichzelf weer te herstellen. Ik wens ze veel wijsheid en vooral zichzelf toe.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *