BLOG

Aarde-8 dame

aarde-8 dame
k

Aarde-8 dame

Geschreven door: Carol van Eijck
v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

14 oktober 2021

Tegenover me zit een heerlijke spontane dame, een beetje eigenwijs en dat vind ik als coach, die zich wel een beetje anders voelt, altijd heel fijn. De zon schijnt naar binnen en het licht valt op haar prachtige gezicht en de mooie rode haren. Echt een lekker knalkleur die met extra licht nog meer haarzelf in het licht zet. Ze is een echte aarde-8, eigenwijs gaat vaak de andere kant op in tegenstelling tot anderen, onderzoekend en ze doet het lekker op haar manier. Ook is ze erg ondernemend en ze is super intuïtief. Daar zit ook het echte probleem. Ze heeft zich haar hele leven al anders gevoeld en dat brengt een zekere mate van onzekerheid met zich mee.

Ze is zeker onderzoekend ook naar zichzelf en durft ook echt eerlijk naar haar situatie te kijken. Echt kenmerken van de aarde-8, het onderzoekt alles dus ook zichzelf. Als echte aarde-8 kan feedback nog wel lastig zijn maar haar gevoeligheid voor eerlijkheid gaat ze het dus aan. Echter ook in haar handelen is het een aarde-8 het gaat de andere kant op als ze denkt dat dit de beste weg is. Dat stuit altijd op weerstand.

Weerstand

Op het moment dat je ander gedrag vertoont dan dat je omgeving van je gewend is kun je niet verwachten dat iedereen dat gelijk klakkeloos accepteert. Verandering vraagt tijd, inzicht en gewenning. Dat zal van beiden partijen moeten komen. Voor een aarde 8 niet het gemakkelijkste om te accepteren want ze hebben daarnaast zoveel kennis dat ze ook vaak denken dat ze altijd gelijk hebben. Toegegeven ze hebben ook vaak gelijk maar helaas niet altijd. Bovendien willen ze het wel graag op hun manier en zijn bijvoorbeeld minder goed in aanpassen zoals de aarde 2 dat veel makkelijker doet.

Eigenwijs

Daar komt bij dat een aarde-8 een confrontatie ook niet uit de weg gaat en niet echt wakker ligt als er een meningsverschil is. Ook heeft de aarde-8 de terugtrek neiging en het graag zelf uitzoeken en trekt zich regelmatig terug in de eigen energie. Dat lijkt eenzaam maar dat hebben ze echt nodig om bij zichzelf te kunnen blijven. Het wordt ook meestal niet als eenzaam ervaren want ze kunnen goed alleen zijn en vinden dat vaak juist prettig.

Terug naar de praktijk

Ook deze dame trekt zich regelmatig terug omdat ze het nodig heeft. Bovendien vindt ze het erg lastig dat ze zoveel aanvoelt en daarin niet begrepen wordt. Ook wordt niet erkent dat ze haar eigen weg mag gaan. Een aantal mensen in haar omgeving vinden eigenlijk dat ze altijd maar klaar moet staan. Hoe meer ze in de energie van de echte aarde-8 aan het kruipen is hoe meer ze grenzen zet en dus niet meer voor iedereen klaar staat.

Intuïtie

Daarnaast merkt ze steeds meer hoe goed ze dingen aanvoelt en ook dat wordt door haar omgeving niet altijd begrepen. Dit hele pakket maakt dat ze zich anders voelt en dat zorgt er ook voor dat ze daar regelmatig onzeker over is. Ook als er iets met 1 van haar dieren iets is zit ze bijna altijd goed. Ze leert nu meer naar haar intuïtie te luisteren en hetgeen ze voelt door te zetten. Ook als dat betekent dat ze tegen de deskundige ingaat omdat dat beter voelt voor 1 voor haar dieren.

Dat onzekere stemmetje

Hoe opgetogen ze dus nu tegenover mij zit omdat ze voelt dat ze met haar beslissingen op de juiste weg zit. Ze weet het en af en toe komt toch weer dat onzekere stemmetje. Eigenlijk mag ze er meer op gaan vertrouwen want ze heeft alles in dat opzicht in huis. Ze onderzoekt altijd gronding wat de situatie is. Daarna voelt ze in wat de beste weg is. Als ze daar niet zeker is overlegt ze met iemand die gespecialiseerd is of ze overlegt met mij als haar coach.

Ze ziet zichzelf maar ook hoe happy de dieren zich bij haar voelen. Daarnaast ook op haar werk krijgt ze waardering omdat ze uitspreekt wat ze denkt en altijd vanuit een betrokken hart. En toch is ze af en toe verbaasd dat het onzekere stemmetje er nog altijd is.

Onzekerheid

Onzekerheid zal altijd in je leven blijven zeg ik. Je hebt veel zelfvertrouwen gekregen en af en twijfel je. Die twijfel is goed want het zorgt ervoor dat je zorgvuldig uitzoekt of hetgeen je voelt of denkt klopt. Het zorgt er ook voor dat je met je voetjes op de aarde blijft en je jezelf er niet boven zet (iets wat aarde 8 wel zou kunnen doen).

Omarm dat je anders bent en af en toe onzeker. In de basis heb je genoeg zelfvertrouwen nu opgebouwd en soms komt de onzekerheid gewoon op visite. Het fijne van op visite komen is dat jij bepaalt tot hoe lang en wanneer iemand mag vertrekken. Als je dat met je onzekerheid nu gaat doen zal je zien dat er prima mee te leven is. Ik zie als coach hoe ze veranderd is. Hoeveel meer ze grenzen zet en staat voor zichzelf. Ik glimlach dus als ik die prachtige roodharige dame in de zon zie zitten die eigenlijk bezig is met de kleine details in onzekerheid omdat ze allang de basis van zelfvertrouwen heeft neergezet.

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *