BLOG

Met je ziel je podium pakken

artiest Een kijkje in jezelf, staat voor vuur 9 binnen Nine Star Ki
k

Met je ziel je podium pakken

Geschreven door: Carol van Eijck

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

6 maart 2022

Met je ziel je podium pakken.

Onlangs was ik op een verjaardag. Een lange mooie slanke vrouw kwam binnen en je kon niet om haar heen, vooral de sparkel die ze met zich meenam. Aan het begin van de avond kende ze nog bijna niemand. Ze was nog geen 10 minuten binnen of ze had haar podium gepakt. Dit alles op een hele leuke spontane manier.

 

Soms een beetje afgunst

Aan de ene kant kan ik daar heel erg van genieten. Aan de andere kant kan ik daar ook met afgunst naar kijken. Het maakt me niet uit of iemand meer geld heeft of in een groter huis woont. En toch is er één ding waar ik soms wel met afgunst naar kan kijken; dat zijn de mensen die een natuurlijke flair hebben, zich heel makkelijk in gezelschap bewegen. Ze weten altijd hun podium te pakken. Bij de echte vuur-mensen straalt de passie er vanaf. En ze communiceren met iedereen. Ze lijken ook altijd zeker, al weet ik dat dit vaak niet het geval is.

Ikzelf ben want voorzichtiger van aard als het gaat om te bewegen in kringen waar ik mensen niet ken. Na een tijdje kom ik net als een dieselauto op gang en dan vind ik mijn weg wel. Deze mensen lijkt het of het niet uitmaakt. Ze maken makkelijk contact en hebben ook altijd de meest leuke verhalen te vertellen. Dit soort mensen weet altijd het podium te pakken. Ze maken van hun hart ook geen moordkuil. Ze zijn goed in het onder woorden brengen van wat hen dwarszit. Ze kunnen ook hun eigen emoties goed onder woorden brengen.

Kees Tol

Een mooi voorbeeld hierin is voor mij Kees Tol die vaak in programma’s verschijnt met Nick en Simon.  Hij is ook echt in zijn eerste element vuur, tweede element aarde 5 en in zijn handelen weer vuur 9 (dus 2 keer vuur in zijn reeks). Het plezier straalt er af, hij kletst alles makkelijk aan elkaar. Kees pakt zijn podium. Hij laat zich niet door Nick en Simon wegdrukken. Hij zorgt dat hij naast die echte artiesten overeind blijft. Met de nodige humor en het gemak. Zit hem iets dwars, dan krijg je het ook te horen.

Vanuit je gevoel leven

Op de een of andere manier zijn dit mensen die heel erg vanuit hun gevoel leven. Ze voeden hun eigen ziel door goed stil te staan bij wat ze echt willen. En natuurlijk zullen deze mensen ook angsten en onverwerkte zaken hebben. Het houdt ze echter niet tegen in het bewandelen van hun eigen zielsmissie. Ze weten waarvoor ze op aarde zijn en waar ze goed in zijn en dat zetten ze neer. Communiceren, mensen amuseren gaat ze heel goed af. Daar hoeven ze totaal niets voor te doen, het komt ze aanwaaien. Ze durven zich in het avontuur te storten. Van de veilige paden af te stappen om te doen waar ze goed in zijn en wat hun ziel voelt.

Trouw blijven aan je ziel

Daar zit ook voor mij de les om trouw te blijven aan mijn eigen ziel. Op dit moment ben ik een nieuw bedrijf aan het opzetten dat daarmee te maken heeft. Vooral kinderen meegeven wat hen echt gelukkig maakt, wie ze in essentie zijn. Waar zitten je talenten? En nog belangrijker: wat maakt je gelukkig? Dat laatste is zo belangrijk. De meeste van ons houden vast aan veiligheid.

Nieuwe avonturen

Ik zelf heb tien jaar geleden besloten dat ik mijn ziel pad volg en soms is dat eng. Dan stroomt het even niet en dan toch het vertrouwen vasthouden. Daarom is mijn motto dat ik meer spijt ga krijgen van de dingen die ik niet geprobeerd heb dan andersom. Dus stort ik mezelf iedere keer weer in nieuwe avonturen. Het leven te mooi is om de kansen aan je voorbij te laten gaan. Dus warm ik mijn vuurtje weer op en volg ik de weg van mijn passies.

Ik sta ook al te trappelen dat straks het buitenbad weer opengaat; toch leuker dan binnenzwemmen. Dan stroomt mijn ziel weer over van geluk. Soms zit het in de kleine dingen en dan realiseer ik me ook weer dat er niets is waar ik echt afgunstig over hoef te zijn.

Verwerken van trauma of angst

Zie je veel onzekerheid, angst bij jezelf of bij je eigen kind(eren)? Of dat ze zich terugtrekken, niet enthousiast zijn, en wil je dat deuren voor jezelf of je kind openen? Wil je een eerste stap zetten in het verwerken van jouw angst of trauma? Boek dan via mail contact@eenkijkjeinjezelf.nl alvast een gratis cadeau van een online sessie van een half uur. Dan kan ik meekijken naar jouw situatie en je minimaal 3 tips van onschatbare waarde geven.

Misschien vind je dit ook interessant…

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In...

Lees meer
We zijn bevallen!

We zijn bevallen!

We zijn bevallen. Ja, eindelijk is het zover en mogen we het van de daken schreeuwen. We hebben een nieuw kraam- en...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *