BLOG

Het jaar 2022 gaat over leiderschap

Leiderschap aarde 5
k

Het jaar 2022 gaat over leiderschap

Geschreven door: Carol van Eijck

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

23 januari 2022

Het jaar 2022 gaat over leiderschap. Op 1 februari begint het nieuwe Chinese jaar, een jaar dat in het teken staat van leiderschap. Volgens nine star ki (Chinese astrologie) is een ‘aarde 5 jaar’ altijd speciaal omdat dan iedereen in zijn eigen element zit, dus het element van het jaar waarmee je geboren bent. Ben je geboren als ‘aarde 8’ dan zit je dit jaar ook in het element aarde 8 en hetzelfde geldt voor alle andere elementen. Je zit dus in je eigen energie dit jaar en dat is in ieder geval dicht bij jezelf. Ik leg het uit in deze video.

Aarde 5 is ook het getal van tegenstellingen. Dus aan de ene kant het jaar van leiderschap en aan de andere kant kunnen er tegenstellingen zijn.

Visie op het leiderschap van de ander
Het is altijd makkelijk om te zien hoe een ander leiding geeft over een bedrijf, een land, een project. Aan de zijkant heb je de neiging om te zien wat er in jouw ogen niet goed gaat op alle niveaus. Ik zelf betrap me er regelmatig op dat ik een visie heb zonder dat ik alle ins en outs weet. Is het fout om iets te vinden van een ander? Nee, dat denk ik niet. Wel dien je in overweging te nemen dat je vaak niet alle informatie hebt en dat je mening bijna nooit objectief is. Het is ook goed dat er af en toe tegengeluid komt, een andere visie. Hierdoor kan je de visie van een ander meenemen in je eigen leiderschap.

Leiderschap over mijzelf
Veel moeilijker is het om te kijken naar je eigen leiderschap. In veel dingen pak ik de leiding, weet ik wat ik wil en doe ik het gewoon. Toch, als ik eerlijk ben, zijn er ook heel veel zaken waar het me ontbreekt aan eigen leiderschap. Het drankje dat ik naast thee en water echt lekker vind, is Cola light. En net als de meeste mensen wil ik ook wel eens wat anders. Dan drink ik Cola light, al weet ik dat dit niet echt goed voor mij is.

Leiderschap vraagt om een plan
Leiderschap betekent dat ik dit onder ogen zie en een plan maak om dit gedrag te stoppen. Al vele keren heb ik het zonder plan gedaan en dan ging het altijd weer mis. Nu heb ik een plan gemaakt om te proberen deze gewoonte achter me te laten. Niet omdat het een nieuw jaar is, een voornemen, maar meer omdat ik steeds meer merk hoe moe de suikers mij maken. Leiderschap van mezelf vraagt dat ik een visie heb, dat ik weet waar ik naar toe wil en plan om daar te komen.

Eerlijkheid
Terwijl ik dit schrijf, vind ik het ook eng; het is kwetsbaar om een niet goede gewoonte te delen. En het vraagt moed, maar dat hoort ook bij leiderschap, eerlijk zijn naar jezelf. De afgelopen week heb ik gesapvast om alle troep uit mijn lichaam te krijgen en te wennen aan natuurlijke suikers. Zeven dagen sapjes en soep en ik voel me schoon. Ik weet niet of dat echt zo is, ik ben geen specialist, maar zo voelt het. Mijn lichaam voelt weer een stuk schoner en ik ben weer aan het opbouwen. Mijn plan voor de eerste drie maanden is klaar. Daarna hoop ik dat de Cola light een gepasseerd station is en dat ik daar leiderschap over heb. Dan is er weer iets van mijn lijstje van onzekerheden af.

Dit jaar is een uitgelezen kans om te kijken waar jij zelf leiderschap over wilt nemen. Laat je het me weten als je het bent aangegaan en hoe het was.? Dan beloof ik dat ik terugkom over een tijdje over mijn traject met het stoppen van de Cola light.

Van onzekerheid naar zelfvertrouwen
Loop jij nu al tegen je eigen gebrek aan leiderschap aan en word je daar onzeker van? Of zie je veel onzekerheid bij je eigen kind(eren) en wil je ook dat deuren voor jezelf of je kind openen? Neem dan contact met mij op via contact@eenkijkjeinjezelf.nl, ik geef je een boost om je onzekerheid om te zetten in zelfvertrouwen in een gratis online sessie van een half uur. Dan kan ik meekijken naar jouw situatie en je minimaal drie tips van onschatbare waarde geven.

Misschien vind je dit ook interessant…

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In...

Lees meer
We zijn bevallen!

We zijn bevallen!

We zijn bevallen. Ja, eindelijk is het zover en mogen we het van de daken schreeuwen. We hebben een nieuw kraam- en...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *