BLOG

Doe jij wel genoeg om je kinderen een liefdevolle, stabiele omgeving te geven?

Doe jij wel genoeg? Liefdevol
k

Doe jij wel genoeg om je kinderen een liefdevolle, stabiele omgeving te geven?

Geschreven door: Carol van Eijck

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

9 januari 2022

Doe jij wel genoeg om je kinderen een liefdevolle, stabiele omgeving te geven? Je was er altijd al een beetje bang voor en nu zie je aan je kind dat het ook echt gebeurt: het zit niet lekker in zijn vel op school. Je kind heeft last van dezelfde dingen die jij vroeger zo moeilijk vond. En nóg eigenlijk, ook al ben je inmiddels volwassen en heb je een geweldig gezin en een leuke baan. Van binnen ben je nog steeds niet heel zeker, al heb je het aardig leren verbergen. Je realiseert je dat je jouw onzekerheid overbrengt op je kind. Dat doet flink zeer.

Doe je wel genoeg om je kinderen een stabiele liefdevolle basis te geven? Een vraag die steeds vaker door je hoofd schiet, is: hoe stop ik dit? Wat kan ik doen bij mezelf en bij mijn kind?

Zelfvertrouwen moet van binnenuit komen

Uiteraard geef je als ouder je kind normaal gesproken veel complimenten en probeer je je kind basiszelfvertrouwen mee te geven. Hartstikke goed en dat heeft je kind ook zeker nodig en toch is dat meestal niet voldoende. Zelfvertrouwen moet van binnenuit komen, omdat jij weet waar je goed in bent en jij jezelf kan waarderen. Datzelfde geldt ook voor je kind.

Weten waar je goed in bent
Natuurlijk helpen complimenten, maar het gaat er voornamelijk om dat jij weet wat je echt goed kan en waar je gelukkig van wordt. Je leert begrenzen en voor jezelf opkomen. Je weet waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Er is denk ik niemand op de wereld die in alles goed is en in alles zelfvertrouwen heeft. In mijn vorige blog – Kinderen bewust maken van hun aanwezige talenten – schreef ik al dat ik bijvoorbeeld niet kan zingen. Het is logisch dat als ik voor een groep iets moet zingen, ik onzeker word omdat ik gewoon niet kan zingen. Alleen als het echt niet anders kan, doe ik het wel en accepteer ik dat dit mijn talent niet is. Doorgaans ben ik heel zeker en vol zelfvertrouwen omdat ik weet wat ik wel kan. Dit is de basis van zelfvertrouwen: weten waar je goed in bent waardoor je kunt leven met de dingen waar je minder goed in bent.

De rol van nine star ki
Nine star ki is waarschijnlijk de oudste Chinese astrologische methode die een blauwdruk geeft van wie jij in essentie bent. Het is een wetenschap die ontwikkeld is door Fu Hsi. Je blauwdruk is dus je startmoment en geeft een kijkje in jezelf als je wordt geboren.

Nine Star Ki

Nine Star Ki is voor iedereen opgebouwd uit 3 elementen. Het mooie is dat als je vanaf de dag dat je geboren wordt deze blauwdruk in handen krijgt ouders kunnen helpen om te gaan ontwikkelen. Waar je goed in bent stimuleren, maar nog belangrijker waar je gelukkig van wordt. Daarnaast kunnen ze je helpen om te leren omgaan met je valkuilen. Je geboortedatum is bepalend om te berekenen uit welke elementen je bestaat. Er zijn 9 elementen:

Water 1
Aarde 2
Hout 3 en Hout 4
Aarde 5
Metaal 6 en Metaal 7
Aarde 8
Vuur 9

 

Uitleg:

Je eerste getal is je volwassen getal, dus je persoonlijkheidsgetal als volwassen mens. Je tweede getal is je kindgetal en de manier waarop je met emoties omgaat. Dit betekent dus dat je de eerste 18 jaar eigenlijk in je tweede getal zit. Je derde getal is de manier waarop je handelt, met andere woorden: hoe pak je situaties aan? Aan je elementen zijn talenten gekoppeld en ook zaken die je mag leren ontwikkelen.

Wil je weten wat jouw reeks is of die van je kind? Druk dan op bereken je reeks

Kids:

Voor de kinderen hebben we de namen van de elementen omgebogen in namen waar een kind een beeld bij heeft. Als je je blauwdruk kent, kun je die gaan ontwikkelen om met veel meer zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Door nine star ki te gaan begrijpen en inzicht te krijgen wie je in je blauwdruk bent, vallen vele puzzelstukjes op hun plek. Meestal ga ik daarna met mijn cliënten op ontdekkingstocht waar ze echt goed in zijn en op welke wijze ze de zaken waar ze minder goed in zijn ontwikkelen of accepteren. En dat is de basis waar het om gaat; dat je leert in je echte essentie te stappen, de dingen te doen waar je en goed in bent en blij van wordt. Het verwerken van emoties die in de weg zitten en ook gelijk het zetten van gezonde grenzen.

Wil je nu al stappen zetten?

Loop je nu al tegen je eigen onzekerheid aan of merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Dan heb ik een waardevol cadeau voor jou. Boek een half uur gratis consult. Hierdoor kan ik alvast met je meekijken naar jouw situatie en je minimaal drie tips geven om de situatie aan te gaan pakken. Mail naar contact@eenkijkjeinjezelf.nl voor het inplannen van een gesprek. Like ook onze Facebook– en Instagrampagina. dan weet je zeker dat jij steeds meer inzicht gaat krijgen in je blauwdruk en ook de launch van onze nieuwe productlijn (planning nu is maart) gaat meemaken.

 

Misschien vind je dit ook interessant…

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In...

Lees meer
We zijn bevallen!

We zijn bevallen!

We zijn bevallen. Ja, eindelijk is het zover en mogen we het van de daken schreeuwen. We hebben een nieuw kraam- en...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *