BLOG

Angst ten opzichte van lef

Angst ten opzichte van lef
k

Angst ten opzichte van lef

Geschreven door: Debby Engels

Categorieën

v

Aantal reacties

Datum van dit bericht

28 oktober 2021

Angst ten opzichte van lef

Als aarde type ben ik niet van de snelle veranderingen. Ik heb liever de tijd om even goed ergens over na te denken en niet zomaar in het diepe te springen. Veiligheid is een groot goed voor aarde.

Gelukkig heb ik geleerd met Nine Star Ki dat we ieder jaar een andere energie ervaren, de jaarenergie. Dit jaar is dat de energie van metaal 6 van o.a. grenzen stellen en structuur. Daarnaast ben ik als aarde 2 dit jaar ook nog onder de invloed van water 1. Het element dat je kan leren om of te verzanden in modder (combinatie aarde en water) of om flexibel te zijn en te vertrouwen op de stroom. “Go with the flow”. Dat vergt eerst een intern proces. Je moet naar binnen en voelen wat er speelt.

Mijn thema dit jaar

Dat was dit 2021 jaar mijn thema. Durf ik te vertrouwen op de stroom en waar me dat brengt of hou ik vast aan veiligheid? Durf ik te gaan voor mijn dromen of is de angst te groot om die veiligheid los te laten?

Na veel wikken en wegen heb ik besloten me mee te laten voeren. Bestemming onbekend! Ik geloof er namelijk heilig in dat we niet voor niets met die bepaalde energieën te maken krijgen. Het ene jaar is een jaar van plannen, dan weer een jaar van ideeën en groeien, dan tevoorschijn komen, keuzes maken en ten slotte ook afscheid nemen. Laat dat nu net het thema zijn van metaal 6, het jaar waar we nog tot 1 februari 2022 in zitten. Metaal 6 staat ook voor de emoties lef en verdriet.

Verdriet van afscheid nemen want ook al nam ik deze stap vanuit mijn hart, afscheid nemen doet altijd een beetje pijn. Er zijn lieve mensen die je gaat missen. Ze zijn echter niet van de aardbodem verdwenen dus overal is een mouw aan te passen. Waar een wil is, is een weg.

Dus nu ben ik vanaf 1 november 2021 zonder werkgever en echt ZZP-er. Er liggen prachtige plannen en heel veel werk. Vervelen is er niet bij. Bij de start van een nieuwe onderneming komen er heel veel dingen op je pad dus de leercurve is enorm. En dat voedt dan weer mijn twee houtelementen want oh, wat houden die van groei. Hout is nieuwsgierig.

Zo blijkt het metaal 6 jaar, terwijl door Corona de wereld af en toe stil lijkt te staan, een jaar van avontuur, van uitdaging, van groei, van kansen. Kortom een jaar van angst en lef!!!

Wat kies jij?

Misschien vind je dit ook interessant…

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk

Een webshop vol geluk. Je hebt een idee of dienst en brengt dat de wereld in. Iedere ondernemer zal dit herkennen. In...

Lees meer
We zijn bevallen!

We zijn bevallen!

We zijn bevallen. Ja, eindelijk is het zover en mogen we het van de daken schreeuwen. We hebben een nieuw kraam- en...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *